• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de hareketli günler YUNUS KARAKAYA

CHP’de hareketli günler

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.11.2015, 00:00
Bir tarafta delege seçimleri, diğer tarafta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı başlatılan kampanyalar siyasi gözlerin CHP'ye çevrilmesine sebep oldu. İzmir CHP teşkilatı da bu gelişmelere ayak uydurdu. CHP İzmir'in mahallelerde yaptığı delege seçimlerinin genel seçimleri aratmayacak havada geçtiğini sizler de takip ediyorsunuzdur. Delege seçimlerinin kıran kırana geçtiği ve gözlerin üzerinde olduğu ilçelerin başında ise Buca geliyor. Ama CHP Buca'da sanırım bir gelenek haline gelen "Buca İl Başkanını çıkarmaz ama il başkanını belirler" düşüncesi bakalım bu dönemde de gerçekleşecek mi?

Hemen bu soruya cevap arayalım. Şu ana kadar seçimlerin tamamlandığı mahallelerde net bir ismin hakimiyetinin olduğu söylemek çok zor. Her taraf parçalı bir durumda. Öyle gözüküyor ki ilçe kongresi sağlık sorunlarıyla mücadele eden Bektaş Gül'süz olacak. En az iki adaylı belki de 3 adaylı bir kongre olacak. Bu adaylardan birisi kesinlikle Levent Piriştina tarafından desteklenen, ya dışarıdan ithal, ya da meclis grubu içerisinden bir isim olacak. Bu konuda kulağıma gelen fısıltıyı sizinle paylaşayım. Levent Bey'in destekleyeceği ismin hukukçu birisi olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Genel Merkez çizgisinde hareket eden bloğun adayının ise Güngör Kaya, Necati İmam, Erkut Tamay ve Ayten Karadağ gibi isimlerden birisinin olabileceği konuşuluyor. CHP Buca'da en çok merak edilen konulardan birisi de şu:

Dört dönem ilçe başkanlığı yapan, sonraki süreçte Önder Sav'ın desteğiyle parti meclisi üyesi olan Mehmet Süne tenzili rütbeyi tercih edip Yüzer-Süne bloğunun adayı olur mu olmaz mı?

Süne'nin olmaması durumunda bu grubun Levent Piriştina'nın çıkaracağı adayı destekleyebileceği iddia ediliyor. Görünün o ki bu yarış Levent Piriştina'nın işaret edeceği isim ile Güngör Kaya, Necati İmam, Erkut Tamay ve Ayten Karadağ'ın aralarında bulunduğu grubun göstereceği isim arasında geçecek.


SİYASETİN HARMAN OLDUĞU İLÇE

Gelelim siyasetin harman olduğu bir başka ilçeye. Karşıyaka'da henüz ekiplerin belirginleşmesi olayı yok ancak burada Hüseyin Mutlu Akpınar tek başına iktidarını sürdürmek için kendine yakın bir ismi güçlü bir şekilde seçtirmek istiyor. Bunda başarılı olur mu olmaz mı?

Bilinmez çünkü karşısında güçlü bir muhalefet bloğu var. Muhalefet bloğundan söz açılmışken geçtiğimiz günlerde Karşıyaka'nın bilinen sosyal demokratlarından eski belediye başkanı Cihan Türsen'in sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğraf ile ilişiğindeki not dikkatimi çekti. Daha sonra Cihan Türsen, bu fotoğrafla ilgili şöyle bir yazı paylaştı:

"CHP Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi delege seçimlerinde, kapalı oy verme yerinin gizli bölümünün arkasında, seçmenin oyunu gözetlediği ve belediye yöneticilerine çalışanların attıkları oylarla ilgili bilgi aktardığı iddia edilen, fotoğrafı çekilen kişi Belediye çalışanı A.D. facebook'taki çağrımıza yanıt ve bilgi vermiştir. Konu itiraz haklarına sahip Bahriye Üçok partililerimize bildirilmiş ve görsel belgeler aktarılmıştır. Konuyla ilgili İlçe ve İl Başkanlığı gerekli kararı verecektir."

Yaşanan bu olay bile CHP Karşıyaka'da ilçe başkanlığı seçimlerinin hareketli geçeceğinin bir göstergesi. Görünen tabloya göre en sorunsuz ilçe şu anda Konak olarak gözüküyor. Çünkü CHP örgüt geleneğini iyi bilen, parti tabanı arasındaki ilişkiyi iyi şekillendiren İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanmayı başardı. Ancak Şakir Başak'ın en büyük handikabı Aziz Kocaoğlu ve Sema Pekdaş ile olan gerilimli ilişkisi.

NOT: Bir sonraki yazımda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tanımadığı "Mehmet Erdül'ü" sizlere tanıtacağım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA