• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Ya dokuyacaksın, ya okuyacaksın” YUNUS KARAKAYA

“Ya dokuyacaksın, ya okuyacaksın”

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2016, 00:00
Belediye Başkanı Selami Selçuk'un davetlisi olarak gittiğim Demirci'de Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nin mezuniyet törenini yakından takip etme fırsatı buldum.
Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi'nin 24. ve Meslek Yüksek Okulu'nun 21. mezuniyet törenleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen mezuniyet yürüyüşü bu yıl da coşku içerisinde gerçekleşti.
Mezuniyet yürüyüşü öncesinde Eğitim Fakültesi dekanlık binasında Belediye Başkanı Selami Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Memiş ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.
Ahmet Ataç ile birlikte Demirci'nin yöresel lezzeti olan geleneksel keşkek kazanının kapağını birlikte kaldırdık, öğrencilere beraber ikram ettik.
Demirci halkı öğrencileri o kadar sahiplenmiş ve kendi çocukları gibi benimsemiş ki, yürüyüşlerini gözyaşları içerisinde takip ettiklerine şahit oldum.
Tıpkı bir festival havasının estiği mezuniyet kutlamaları yürüyüşü Çereşe meydanından Belediye hizmet binası önüne kadar devam etti. Vatandaşlar ve esnaf da karanfil ve çiçek atarak coşkuya ortak oldu. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'a bu coşkunun ve gözyaşlarının sebebini sorduğumda aldığım cevap çok ilginçti.
Selçuk, "Öğrenciler bizim için çok değerlidir. Aileleri onları bize emanet etti. Bizim de o emanetlere en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Bizim burada 'Ya dokuyacaksın, ya okuyacaksın'.
Bu söz halı dokumanın ve öğrencilerin önemini anlatmak için söylenmiştir. Bir de öğrencilerimiz için söylenmiş 'Demirci'ye bir gelirken ağlarsın, bir de giderken'. Yani öğrenciler Demirci'ye ilk geldiklerinde üzüntünden ağlarlar ama mezun olup giderken de ilçemizi o kadar benimserler ki, halkın ilgisi şefkati onları o kadar etkiler ki bu sefer de ayrıldıkları için ağlar" dedi.

DEĞERLERİNİ KORUYAN BİR İLÇE

Türk toplumu olarak çok önemli bir kültür birikimine sahibiz.
Gerek gelenek ve görenekler gerekse tarihi eserler açısından oldukça zengin bir ülkeyiz.
Her ne kadar kültür mirasımıza çok iyi sahip çıkamıyor olsak da Manisa'nın Demirci ilçesi bu değerlerini kaybetmemiş.
İlk gözüme çarpan sokaklarında bir tane bile dilenciye rastlamamam oldu. Çocukluğumda hatırlarım, dükkan sahipleri namaza veya acil bir işe gittiğinde kapılarını açık bırakır sadece önüne bir sandalye koyardı. Gelen de anlardı ki o dükkan kapalı, içeriye bile girmeden giderdi.
Bunun aynısını Demirci'de gördüm. Bir şey almak için dükkana baktım, kapısı sonuna kadar açık ama içeride kimse yok. Sadece bir sandalye var.
Bizimle birlikte bulunan değerli kardeşim Adil Aka'ya sordum nedir bu diye. Adil Aka, "Sahibi ya namaza gitmiştir ya da acil bir işi çıkmıştır. Bizim buralarda o kadar güvenirler ki insanlarımız birbirlerine, akıllarına ne hırsızlık yapılacağı gelir, ne de izinsiz bir şey alınacağı" dedi.
Bu arada Demirci'de bulunduğum süre içinde yakın ilgilerini esirgemeyen Belediye Başkası Selami Selçuk, Güzide Selçuk, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr.
Ahmet Ataç, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, Ak Parti İlçe Başkanı Ertuğrul Uyar, Belediye Meclis üyesi Mustafa Akın, Behçet Özkul'a ve değerli kardeşim Adil Aka ve eşine gönülden teşekkür ederim.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA