• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALS gününde bir araya geliyorlar YUNUS KARAKAYA

ALS gününde bir araya geliyorlar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.06.2016, 00:00
Bugün 21 Haziran Dünya ALS Günü...
Dünya ALS Günü'nde yapılacak basın toplantısına, ALS hastalığına dikkat çekmek için iş, sanat ve cemiyet hayatından birçok ünlü sima katılacak. Toplantı, Türkiye ALS/MNH Derneği, Zihni Holding ve Liv Hospital işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Derneğin kurucusu olan ve halen ALS/MNH Derneği Başkanı görevini yürüten, aynı zamanda ALS hastası Trabzonspor'un eski futbolcularından İsmail Gökçek ve başkan yardımcısı, ALS hastası ve tıp doktoru olan Dr. Alper Kaya da hastalıkla ilgili yaşadıkları sıkıntıları ve tedavi süreçlerini paylaşacak.
Aynı zamanda eşini 2 yıl önce ALS hastalığı yüzünden kaybeden Zihni Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Güneri'nin açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, ALS hastalarıyla birlikte, ünlü isimlerin desteği ile çekilen belgesel film ilk kez gösterilecek.
Toplantı bugün saat 11.30'de Liv Hospital B1 Konferans Salonu'nda gerçekleşecek.

Meyve çekirdeklerini çöpe atmayın

Başta TEMA olmak üzere tüm doğaseverler "Meyve Çekirdeklerini Çöpe Atmayın" uyarısında bulunuyor.
Aslında bu uyarılarında da haksız sayılmazlar.
Çünkü yapacağınız en kötü hareket çekirdekleri poşetlere hapsetmektir!
Yapılan çalışmalarda doğaya başıboş atılan ya da dikilen bu çekirdeklerin en az yarısının yeşerip ağaç veya bitki olduğu kanıtlanmış.
En büyük israflardan birisi meyve çekirdeklerinin çöpe atılması, ülkemiz adına küçümsenemeyecek büyük bir servet...
Daha yeşil bir ülke için, daha temiz hava için, toprak kaymasını önlemek ve yeni nesillerimize yeşil bir dünya bırakmak için hep birlikte elimizden geldiğince meyve çekirdeği gömelim, savuralım, fırlatalım...
Denizli Doğuş Radyo'da İskender Doğan'ın konuğu olan Denizli'de Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Başkanı Ümit Şıracı, "Meyve Çekirdeklerini Çöpe Atmayın" kampanyası başlattıklarını söyledi. Şıracı, "Halkımız yedikleri sert meyvelerin vişne, kiraz, şeftali, erik çekirdeklerini yaz boyunca atmasınlar. Çöpe biriktirip bize ulaştırsınlar. Bunları biz kışın yürüyüşlerimizde değişik yerlerde toprakla buluşturalım. Ormanlarımızda farkli bitkiler yetişsin ki, doğadaki hayvanlarmız da bunlardan sebeplensin" dedi..

Adrese teslim hikayeler: On akçe olsun

Nasreddin Hoca, bir gece derin uykuda iken rüya görmüş. Tanımadığı kişiler, Hocaya dokuz akçe vermişler.
Hoca, dokuz akçeyle yetinmek istememiş:
-Hiç değilse, bunu on akçe yapın demiş.
Fakat, parayı verenler dokuz akçeden fazlasını, bir türlü vermek istememişler.
Tam bu sırada, Hoca uykusundan uyanmış. Birde bakmışki, avucunda değil dokuz akçe, bir akçe bile yok. Şaşırmış, üzülmüş. Gözlerini sıkı sıkı kapayarak, elini uzatmış:
-'Vazgeçtim on akçeden, dokuz akçe olsun...' demiş.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA