• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de disiplin yolcusu kalmasın YUNUS KARAKAYA

CHP’de disiplin yolcusu kalmasın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.10.2016, 00:00

CHP'de ilahlar birilerini kurban olarak istemeye başladı. Yapılan her eleştiri karşısında 'Disiplin' kozunu kullanan CHP'de 'Fikir Özgürlüğü'nün özde değil sözde olduğu tartışılmaya başlandı.

KARŞIYAKA HALKININ SESİ OLDU

Mehmet Yıldırım.
Kendisi Karşıyaka Birliği Dernekler Federasyonu Genel Başkanı ve aynı zamanda Karşıyaka CHP üyesi.
Gerek Karşıyaka'ya yapılması planlanan stat projesinin iptal edilmesi, gerek Yamanlar Dağı'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çöp tesisi kurmak istemesi, gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden tramvay projesini sürekli eleştiren bir isim Mehmet Yıldırım.
Daha doğrusu Karşıyakalıların sesini duyurmak için sosyal medyada mücadele veren bir isim olan Mehmet Yıldırım'a da disiplin yolu gözüktü.
CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi, Mehmet Yıldırım hakkında, İzmir Büyükşehir ve Karşıyaka Belediye Başkanı'nı sosyal medya üzerinden (hakaret ettiği) eleştirdiği için disiplin soruşturması başlattı.
Mehmet Yıldırım ise Karşıyaka CHP İlçe Başkanlığı'nın suçlamasının afaki ve hukuki dayanaktan yoksun olduğunu söyledi.
Yıldırım İlçe Yönetimi'ne verdiği savunma dilekçesinde şunları yazdı;
"Partimizin Disiplin Yönetmeliği'nin 13'üncü maddesi uyarınca beni hangi tarih ve sayılı yönetim kurulu kararıyla İlçe Disiplin Kurulu'na sevk ettiğinizi belirtmemişsiniz. Yine aynı yönetmelik gereği ilgili savunmanın alınmasından sonra dosyanın il yönetimine sevki hususunda İlçe Yönetim Kurulu'nca bir karar alınmalıdır. Bu sebeple savunma verilmese dahi böyle bir karar olmadan direkt olarak dosyanın sevki hukuka aykırıdır. Ayrıca yine Disiplin Yönetmeliği'nin 15'inci maddesinde savunma süresi 15 gün olarak belirlenmiş olup, tarafınızca verilen 7 günlük süre de hukuka, tüzüğe ve disiplin yönetmeliğine aykırıdır. Tarafımdan Partimiz Genel Başkanı ve diğer yetkililerine sosyal medya üzerinden hakaret ettiğim iddiası ile savunmam istenmiştir.
Söz konusu suçlama afaki ve hukuki dayanaktan yoksundur.
Aksi durum savunma hakkının, seçme ve seçilme hakkımın ve parti içi demokrasi ve özgür düşünce haklarımın kısıtlanmasına neden olacaktır."

Soylu'dan nasihat

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu eski Başkanı Birol Soylu, sosyal medya aracılığıyla, Hatice Tatlı ve CHP İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım'ı adeta topa tuttu. Soylu'nun her iki isme de nasihat ettiği paylaşımda özellikle CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım ile ilgili sözleri dikkat çekti.
Soylu, Tatlı ve Yıldırım'a şu göndermeyi yaptı;
Sen Çiğli Belediyesi'nde kardeşin Bayraklı Belediyesi'nde ailenin diğer fertlerini buradan yazmam yakışık almaz, yani kendi kişisel menfaatlerin doğrultusunda yapmış olduğun bu açıklamayı parti yöneticiliğinle pek bağdaştıramadım.
Kaybettiğimiz diğer belediyelerde onlarca partilimizin işlerine son verilirken neden açıklama yapmadın.
Sahip çıktığın kişinin illaki de kardeşin mi olması gerekiyor, hani biz bütün partililer kardeştik.
2014 yılında çalıştığın belediyede işine son verilmek istendiğinde beni aradın. Ben, Bayraklı İlçe Başkanımız ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görevde olan bir genel müdür arkadaşımızın girişimleri sonucunda durumunu kurtarabilmiştik.
Partililik budur, hatırlatmak istedim.
Son sözüm de partinin 'ABLASI' olduğunu iddia eden ablama:

GELDİĞİ YERİ UNUTANIN, GİDECEK YERİ OLMAZMIŞ.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA