• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Onlar şehadete her an hazır YUNUS KARAKAYA

Onlar şehadete her an hazır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.12.2016, 00:00

İçinde vatan sevgisi bulunan her vatandaşın göğsünü kabartan, kahramanlıkları bir destan gibi dilden dile dolaşan güvenlik kuvvetlerimiz var. Bu kuvvetlerimizin içinde de adına "Komando" "Bordo bereli" "Jandarma Özel Harekat" ve "Özel Harekat Polisi" denen birlikler var ki onlar şehadete her an hazır.
Geçtiğimiz günlerde memleketimi ziyarette bir olay duydum ki tüylerim diken diken oldu, boğazımda koca bir yumruk, gözlerimde yaş...
Paylaşmak istedim sizlerle.
Güvenlik kuvvetlerimizin ne kadar imanlı, ne kadar kahraman, gözü pek olduğunu bir nebze de olsun anlatabilmek için.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli üç çocuk babası Emniyet Amiri Doğan Sakarya geçici görevle Mardin'e gider. 7 Nisan 2016'da Regaip Kandili günü sabah erken saatlerde Mardin'in Nusaybin ilçesinde çıkan çatışmada şehadet şerbetini içer. Arkadaşlarının ifadesiyle o akşam iftarı Allah katında açacaktır.
Çünkü Regaip Kandili nedeniyle pek çok arkadaşı gibi o da oruca niyetlenmiştir. Cenaze günü Salihli Ülkü Ocakları tarafından yaptırılan dev pankartta şu yazmaktadır: "Kurşun oruç bozmaz yiğidim. Sen Allah katında iftara davetlisin." Doğan Amirim gibi arkadaşları da birer kahramanlık abidesidir.
Cenazeyi Salihli'ye getiren Özel Harekat polislerimizin hepsinin gözünde bir kartal keskinliği görülmekte, içlerindeki iman adeta yüzlerine yansımaktadır.
Doğan Sakarya'nın cenazesini Salihli'ye getiren Özel Harekatçılar sabah Salihli Belediyesi'nin Laminarya isimli kafeteryasına kahvaltıya gider. Kahvaltıya başlamadan önce yanlarında getirdikleri zemzem suyunu içen Özel Harekat Polisleri daha sonra kendilerine servis yapan personele de ikram ederler.
Tabii kafeterya personeli merak edip polislere neden zemzem suyu içtiklerini sorar.
Özel Harekat Polisleri "Biz şehadete her zaman hazırız.
Tıpkı Doğan Amirimiz gibi ne zaman şehit olacağımız belli değildir. Onun için sabah kalktığımızda zemzem suyu içer duamızı eder şahadet şerbetini içmeye hazır bir şekilde göreve gideriz" deyince kafeterya personeli gözyaşlarını tutamaz.

Keşke demekten kendimi alamadım

Biliyorsunuz ülkemiz birbiri ardına gelen şehit haberleriyle üzüntüye boğuldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok belediye yılbaşı kutlamalarını iptal etti. TYSD Genel Merkezi Antalya'da yapmayı planladığı yılbaşı kutlamasını ileri bir tarihe erteledi. Ama nedense bizim İzmir Gazeteciler Cemiyeti, yılbaşı balosunu ileri bir tarihe erteleme ihtiyacı bile duymadı.
Hadi cemiyet şehitlere saygı duymadı, kutlamaları ertelemedi.
Sevgili meslektaşlarımız sizler biraz olsun şehitlerimize saygı duyup eğlence fotoğraflarını bari sosyal medyadan paylaşmasaydınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA