• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yakaköy yolları düzeltiliyor YUNUS KARAKAYA

Yakaköy yolları düzeltiliyor

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2017, 00:00

Pazartesi günkü yazımda Yakaköy'deki köstebek yuvasına dönmüş yollara değinmiştim. Sağ olsun belediye ekipleri yolların düzeltilmesi için hemen hummalı bir çalışma başlatmış. Yetkililere duyarlılığından dolayı çok teşekkür ederim. Yakaköy sakinlerinden birçok teşekkür telefonu aldım ancak sanırım en anlamlı teşekkürü Bornova-Yakaköy hattında minibüs şoförlüğü yapan Birol Akar'ın whatsapp üzerinden gönderdiği sesli mesajdı. Birol kardeşim sesli mesajında yolların düzeltilme çalışmalarının başladığından dolayı minibüsündeki yolcularla birlikte teşekkür ediyordu.

KÜBİK nedir?

Mimar Erkut Tamay, TRT Kent Radyo İzmir'de yayınlanan İzmir'in renkleri programında konuğum oldu. Kendisiyle birçok konuya değindik ama benim dikkatimi KÜBİK projesi çekti. Peki, nedir bu KÜBİK?
KÜBİK olarak adlandırdığı "Köy Üretici Birlikleri Kooperatifleri" çalışması kapsamında mimari olarak hazırlayıp, üç boyutlu olarak görselleştirdiği projesini de bu düşünceyle hazırladığını ifade eden Mimar Erkut Tamay konuşmasında şunları dile getirdi;
"Projemin içinde kooperatiflerin kurulacağı yörenin özelliğine göre ürün ve ürün grupların çeşitliliğine göre üretim yapabilecek fiziki mekanlar oluşturulmaktadır.
Projede meyve, sebze, süs bitkileri, tarla bitkileri ve seracılık ile tavuk eti, yumurta, kırmızı et, süt ve süt ürünleri gibi ürünlerin yerinde satılabileceği bir organik market, kahvaltı salonu ve restoranlara yer verilmektedir.
Yine proje kapsamında metropollerde yaşayan vatandaşların köy hayatını yerinde yaşayabileceği ve konaklayabileceği pansiyonlara yer verilerek, kooperatiflerin ekstra gelir elde edebileceği alanlar da düşünülmüştür. Bu projem hem çevreyi, doğayı, bölgelerin geleneksel yaşamı koruduğu gibi gençlerimize de istihdam sağlayarak tersine göçü başlatacaktır.
Ayrıca bu tesislerde sürdürülebilir, yenilenebilir ve tükenmez bir enerji kaynağı olan Biokütle enerjisi kullanılarak çevresel kirliliğe yol açmadan bölgenin sosyo-ekonomik gelişmesi sağlanacaktır. Projenin hayata geçmesi ile kırsal bölgelerimize geçici değil, sürdürülebilir ve kalıcı yatırımlar sunmuş olacağız.
Kırsal bölgelerimiz ve gelişime açık şehirlerimiz ancak bu şekilde kalkınmada etkin olabilir"

Mühendis köfteci

Adı Sertaç Yaşar.
Onu yıllar önce Alperen Ocakları İzmir Şubesi Başkanı'yken tanıdım.
Makine mühendisini olarak Doğalgaz, kombi tesisatı işleriyle ilgilenen bir firması vardı. Geçtiğimiz günlerde sohbet etmek için Bornova 3.Sanayi Sitesine davet etti.
Davete icap etmemek olmazdı elbette.
Gittiğimde Sertaç Yaşar kardeşimi, köfte mangalının başında gördüğümde şaşırmadım desem yalan olur.
Önce güzel köfte ikram etti, sonra başladık sohbete.
Asıl mesleğiyle ilgili işlerinde çeşitli aksamalar olunca, köfteciliğine başladığını dile getiren Sertaç Yaşar "İşler umduğum gibi gitmeyince köftecilik işine girdim. Allah'ıma çok şükür kazancımız iyi. Mühendislikten kazanamadığımız parayı buradan kazanıyoruz" şeklinde konuştu Laf aramızda mühendisimizin köftesinin tadına doyamadım doğrusu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA