• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ESHOT ve İZELMAN’da sahte dilekçe bilmecesi YUNUS KARAKAYA

ESHOT ve İZELMAN’da sahte dilekçe bilmecesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2017, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket İZELMAN'ın personeli olan ancak yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan, muvazaalı çalıştırıldıklarına yönelik açılan davayı kazanıp belediye kadrosuna geçmek isteyen işçileri hatırlarsınız.
Bu işçiler arasında yeralan Hüseyin Atakul'un sosyal paylaşım sitesinde ortaya iddia İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başını epey ağrıtacağa benziyor.
İşte o paylaşım;
ESHOT ve İZELMAN'da sahte dilekçe vermeler var. Genel müdür ve şeflerin dikkatine dilekçeleri yazan personele kimlik kontrolü yapılsın. Örneğin bilginiz dışında sanki siz birim değiştirmek için dilekçe veriyorsunuz ama dilekçe sahibinin haberi yok.
Son kurban teleferik hatta;
Mustafa Taner Dinç kardeşimiz irtibatta çalışıyor. Hatta çıkmak istiyorum diye adına dilekçe düzenlenmiş, kendisinin haberi yok.
Pazartesi günü genel müdürlük ile Kamera kayıtlarından kişi ya da kişilerin tespitini isteyeceğiz.
Bakalım bu iddialara ESHOT ve İZELMAN yetkilileri ne cevap verecek, merak ettim doğrusu.

Dereler çiçek açtı

Sındırgı Belediyesi ilçede yaptığı görsel çalışmalarla da dikkatimi çekti.
Geçtiğimiz yıl dere kenarlarındaki tehlikeyi azalmak ve yok etmek için korkulukları dere kenarlarına koyan belediye ekiplerinin bu kez de dere üstlerini çiçeklerle donatması oldukça hoşuma gitti.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın girişimiyle, derelerin üzerinin de çiçeklerle kapatıldığı ve kötü kötü koku ve görüntüden uzaklaştığı bu uygulama, sanırım Sındırgılılar tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır.
Ne dersiniz İzmir'de de şehir merkezinde halkın yoğun olduğu bölgelerdeki dereler de böyle çiçeklerle donatılsa güzel olmaz mı?

Kalbinize dikkat edin

Havalar biliyorsunuz soğuk geçiyor aman dikkat edin. Bir tarafta grip salgını diğer tarafta dondurucu soğuklar üst üste gelince özellikle kalbinize dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.
Bülent Toptancı kardeşimin yakından ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Uzmanlara soğuk havaların kalp krizini tetiklemeyeceğini sordum.
Aldığım cevabı sizlerle paylaşmak istedim:
Kış mevsimi kalp hastaları için tehlikeli olabilir. Soğuk hava damarlarda spazm oluşturmaktadır.
Damarlarda oluşan soğuk hava kaynaklı büzüşmeler, kalbin yükünün artmasına neden olur. Koroner Arter hastalarında kalp krizi riskini artırabılır. Soğuk hava, olık havalara oranla göğüste ağrı riskini artırır. Göğüste baskı, sıkışma, yanma, çeneye ve sol kola vuran ağrıyı tanımladığınızda mutlaka doktora başvurmanız gerekiyor.
Kış aylarının kalbinize yaptığı etkileri azaltmak için bazı önlemler de almak gerekir. Özellikle soğuk havada yapılacak aktiviteler sırasında bazı önlemler alınması çok faydalıdır.
Bu aktivite soğuk havada hafif bir yokuşta veya karlı bir yolda yürümek dahi olsa dikkat etmek gerekir. Isı kaybının büyük kısmı baş bölgesinden olduğu için bere veya şapka kullanılmalıdır.
Kalbin üzerine binen yükü azaltmak için sık sık dinlenme araları verilmelidir.
Düzenli olarak egzersiz yapmıyor ve orta yaş üzerindeyseniz, soğuk havada yeni egzersize başlayacaksanız, mutlaka doktorunuza danışın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA