• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gazetecilerin gazetesi mi? YUNUS KARAKAYA

Gazetecilerin gazetesi mi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2017, 00:00

İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından çıkartılan "Gazeteciler, gazetesi" sloganıyla yayına başlayan malum gazete var ya, açık ve aleni olarak bir siyasi partinin arka bahçesi olmuş durumda.
Hem devletin kendine tanığın imkanları sonuna kadar kullanan ve sonra devlete adeta savaş açan bu malum gazete ve cemiyetin son marifeti "FETÖ" destekçisi gazetecilere sahip çıkması oldu.

FETÖ PROPAGANDASI YAPTILAR

Dünkü yazımda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in "Hayır demenin önemini anlatmak için kapı kapı dolaşmalıyız" skandalını kaleme almıştım.
Ancak Sabah Gazetesi'nde Fatih Gediman imzalı bir haber işin boyutunu farklı noktalara getirdi.
Malum gazetenin 29 Ocak tarihli nüshasında İsveç merkezli Stockholm Center Freedom isimli FETÖ iştirakinin Türkiye'de basın özgürlüğüne ilişkin algı operasyonunu sayfasında aynen taşımış. FETÖ'den aranan kanun kaçaklarının "sürgündeki gazeteciler" olarak nitelendirildiği haberde Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığı iddia ediliyor.
Haberin satır araları ve imzası bulunan şirket incelendiğinde söz konusu raporun arkasından FETÖ çıkması sanırım tesadüf olamaz.
Kendisine platform başkanı unvanı veren Abdullah Bozkurt'un 15 Temmuz sonrasında hakkında yakalama kararının ardından yurtdışına kaçtığı belirlendi. Geçmişte kapanan Today's Zaman Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olan Abdullah Bozkurt, Rus Büyükelçisi'ne suikasttan 3 gün önce attığı İngilizce twitter mesajında olacak saldırıyı biliyormuş gibi "Türkiye'de artık büyükelçiler güvende değil" paylaşımında bulunmuş.
Sabah Gazetesi'nde yer alanda haberde ayrıca Abdullah Bozkurt'un başkanı olduğu yapının internet sitesinde terör örgütü PKK şirin gösterilmeye çalışıldığına dikkat çekiliyor. Burada PKK'ya yardım etmekten cezaevinde bulunan Arzu Demir isimli gazeteciden övgüyle bahsedilirken, PKK'nın fotoğrafları da kullanılarak terör örgütü propagandası yapıldığı öne sürüldü.

MUHSİN YAZICIOĞLU MESCİDİ AÇILDI

Bir süre önce kapatılan Muhsin Yazıcıoğlu mescidi yeniden hizmet vermeye başladı.
Büyük Birlik Partisi eski başkanı Ahmet Bereket "Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu adını verdiğimiz mescitçe dualar ile yad ettik" dedi.
İl başkanlığı döneminde adını Muhsin Yazıcıoğlu koydukları mescitte eski günlerdeki gibi bir araya geldiklerini dile getiren Bereket, "Şehit liderimiz ve tüm geçmişlerimizi dualar ile yad ettiğimiz toplanma merkezimiz olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

BARIŞ MANÇO HAYRANI

Değerli dostum Hurşit Türkay'ın Barış Manço'ya olan hayranlığı herkesin malumudur.
44 yıl önce Barış Manço'nun gitar hediye ettiği Denizli'de yaşayan Hurşit Türkay'ın müziğe olan aşkı ilk günkü heyecanıyla devam ediyor.
Evet, Denizlili Rock Star Hurşit Türkay'ın müzikal öyküsü böyle başladı böyle gelişti. Şimdi de 'Kavak Yelleri' adlı son bestesi ve klibi ile özellikle yerel radyo ve TV kanallarında fırtınalar gibi esiyor.
Hele ki ulusal kanallardan birinde kendini gösterebilsin işte o zaman bu mükemmel sanatçının adını bütün Türkiye duyacak.
"Ama benim bestelerim de altın gibidir" diyen Hurşit Türkay, "Amacımız Denizli'yi müzik sektöründe de en iyi şekilde temsil etmek, zirveye taşımak" diyor.
Belli ki bunu da yapabilecek güce sahip.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA