• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uğur Semih Akdemir göreve iade edildi YUNUS KARAKAYA

Uğur Semih Akdemir göreve iade edildi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.02.2017, 00:00

Sağlık sorunları gerekçe gösterilerek işine son verilen Güzelbahçe Belediyesi Ruhsatlar Müdür Vekili Uğur Semih Akdemir açtığı davayı kazanarak göreve iade edildi.
Peki bu süreçte neler yaşandı? Karadenizliler Derneği'nin düzenlediği festivalde Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin kendisi ve eşi ile yaşadığı tartışma sonrasına kalp krizi geçiren Güzelbahçe Belediyesi Ruhsatlar Müdür Vekili Uğur Semih Akdemir'in, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek işine son verilmişti.
Başkan İnce'nin kendisini eski Başkan Ertan Avkıran'ın ekibinden olması dolayısıyla işten çıkardığını öne süren Akdemir, CHP'den de istifa etmiş daha sonra siyasi yaşamını Ak Parti saflarında sürdürme kararı almıştı.

ATATÜRK'E BAĞLI

Atatürk ve ilkelerine bağlı olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu, 2005 yılında Güzelbahçe Belediyesi'nden gelen teklifle Ruhsatlar Müdür Vekili olarak görev yapmaya başladığını anlatan Akdemir yaşananlar hakında şunları söyledi :
"Görevim sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak siyaset yaşantıma devam ettim.
Ardından ilçemde 3000'den fazla Karadenizli hemşerimin talebi ile Güzelbahçe Karadenizliler Derneği'ni kurdum. 2009 yılında Sayın Mustafa İnce'nin göreve gelmesi ile birlikte bana ve önceki kadroya mobing uygulanmaya başlandı.
Bu devam ederken 2013 yılı mayıs ayında Karadenizliler Derneği olarak düzenlediğimiz festivale katılan Sayın İnce, hiçbir neden olmaksızın, "Siz benim ekibim değilsiniz" sözlerini sarfederek, bana ve eşime hakaretler yağdırdı.
Tüm bunlar sonucunda üzüntü ve stresi kaldıramayarak, kalp krizi geçirdim.
Bu olaydan sonra da ataklar yaşamaya başladım ve doğal olarak heyet raporu ile istirahat almaya mecbur kaldım. Ancak mevcut Belediye Başkanı, Mart 2014 seçiminden sonra fazla rapor aldığım gerekçesiyle beni işten çıkarmış, herhangi bir gerekçe göstermeksizin 6 arkadaşımın daha görevine son vermiştir." YARGITAY kararı Daha sonra hakkını yasal yollardan aramak için 3.İş Mahkemesine dava açan Uğur Semih Akdemir hakkında yerel mahkemenin verdiği karar Yargutay 7.Hukuk Dairesi tarafından bozuldu.
Yargıtay 7.Hukuk Dairesi Güzelbahçe Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesinde "Disiplin Kurulu ve İş uyumazlıklıkları çözümleme kurulu kararları olmadan işçinen işine son verilemez" düzenlenlemesini hatırlararak Uğur Semih Akdemir'in haksız yere işine son verildiği için işine iade edilmesine karar verdi.
Dikkat! Sigara ihlalini Yeşil Dedektör yakalıyor
Yeşilay, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü birlikteliğinde sigara yasağına yönelik ihlallerin tek tuşla bildirildiği "Yeşil Dedektör" mobil uygulaması tüm Türkiye çapında aktif hale getirildi.
Yasayı ihlal eden işletme ve müşterilerin ihlallerini azaltmayı amaçlayan bu uygulama telefon veya tablet bilgisayara indirilerek kullanılabiliyor. Yeşil Dedektör mobil uygulamasında kullanıcı, ihlal bildirimini uygulama üzerinden konum ve mekan seçerek yapabiliyor.
Sağlık Bakanlığı'nın denetim sistemine düşen bildirimler, saha denetim ekibine ulaşıyor. Saha denetim ekipleri ise ihlal bildirimi yapılan mekana ulaşarak denetimlerini ve gerekli işlemleri yapıyor. Alanında tek olan bu uygulama Appstore ve Google Play platformlarından ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA