• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ATATÜRK AYAKLAR ALTINDA YUNUS KARAKAYA

ATATÜRK AYAKLAR ALTINDA

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2017, 00:00

Evet, yanlış okumadınız.
Türkiye cumhuriyetinin kurucusu Atatürk ayaklar altında.
Üstelik İzmir'de...
Nasıl olur demeyin, ben de ilk duyduğumda inanmamıştım ama gözümle görünce ben de inandım ve bu kadarına pes demekten kendimi alamadım.
Geçtiğimiz günlerde kaleme aldığım "Çakma Atatürkçüler"yazımı okuyan bir okuyucum beni aradı. Ses tonundan anladığım kadarıyla çok sinirliydi ve küplere binmişti anlaşılan.
Değerli okuyucum, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce hizmete aldığı "1881 Atatürk" isimli vapura bindiğini ve gördüğü manzara karşısında çok sinirlendiğini dile getirdi.
İsterseniz gerisini okuyucumuzun anlatımından sizlere aktarayım.
"Konak'tan bindiğim 1881 Atatürk isimli vapur ile Karşıyaka'ya eşimle seyahat ederken oturduğum koltuktan ayağımı ön tarafa doğru bir uzatıp vapur keyfi yapmak istedim. Bir de ne göreyim ayağımı uzattığım yerde 1881 Atatürk yazıyor, hemen ayağımı topladım, altımda da 1881 Atatürk yazıyor. Gemiye şöyle bir göz attım Atatürk'ün ismi kimsenin umurunda değil.
Herkes Atatürk'ün isminin üzerine basarak vapur keyfi yapıyor.
Tamam, anladım cankurtaran yeleklerini oraya koymuşlar ama en azından Atatürk'ün isminin ayaklar altında olmasına izin vermeselerdi keşke.
Veya o cankurtaran yeleklerini başımızın üzerine bir yere koysalardı." Okuyucumun bu sözlerine elbette inandım ve kendim de görmek istedim.
Ve 1881 Atatürk vapuruyla Konak'tan Karşıyaka'ya bir seyahat gerçekleştirdim.
Okuyucumun tepkisinde sonuna kadar haklı olduğunu gözlerimle gördüm.
Ey İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri sözüm sizlere.
Bazı değerler vardır ne ismini, ne de resmini ayaklar altına alamazsınız.
İşinize geldiğimi biz "Atatürkçü'yüz" demekle Atatürkçü olamazsınız...
O gemiye 1881 Atatürk ismini vermenizi takdirle karşılıyorum ama onun isminin ayaklar altında olmasına da izin vermeyin.

Acar'dan Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı ziyaret

MHP Foça belediye meclis üyesi ve işadamı Taner Acar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Foçalı emekçi kadınları ziyaret etti. Dünyada hakkı ödenmeyeceklerin başında kadınların geldiğini ifade eden Acar, "Başta vatanı uğruna evladını vermiş ellerinden öpülesi şehit annelerimiz olmak üzere, hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, bizleri eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın her haklarının artık sözde kalmadığı bir 8 Mart diliyorum" dedi.

Anma töreni düzenlendi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti dönüşünde Kabe'de umre yaptıktan saatler sonra Medine'de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden abim Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Hasan Karakaya için doğum yeri olan Salihli'de bir anma töreni ve panel düzenlendi. Salihli belediyesi tiyatro salonunda yarın saat 20.30 da düzenlenecek olan paneli Emin Sert yönetecek. Panele Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ve Medya Derneği Başkanı, Takvim Gazetesi Yazarı Ekrem Kızıltaş konuşmacı olarak katılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA