• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İçimizdeki Hollandalılar YUNUS KARAKAYA

İçimizdeki Hollandalılar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2017, 00:00

Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesi ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'yı da "istenmeyen kişi" ilan edip, Almanya'ya göndermesi Avrupa ile yaşanan miting iptalleri gerilimini tepki ile karşılandı.
Ama hani bazı olaylar vardır, gerçek dost ve düşmanı ayırt etmemizi sağlar yaşanan bu olaylarda bunlardan birisi.
Hadi Avrupa'daki Türkiye düşmanlarını anladım size ne oluyor içimizdeki "Hollandalılar".
Bir zil takıp oynamadığınız kaldı Türkiye ve Türklere karşı yapılan saldırılara.
Oldu olacak Hollanda bayraklarını alın da sokaklara çıkıp bayram yapın.
Hepinizin vatana ihanet peşindesiniz biliyorum.
Yaşanan bu kriz vatana kimlerin nasıl ve ne şekilde ihanet ettiğini bir kez daha ortaya koymuştur.
Şunu unutmayın bugün hepimize düşen ortak görev; milli değerlerimize ve bu vatan sahip çıkmaktır.
16 Nisan'da gidersiniz sandığa "evet" dersiniz veya "hayır" dersiniz o sizin tercihiniz o bizim iç meselemiz.
İç meselemizi kendi içimizde çözeriz ama Avrupa'nın ülkemize karşı takındığı haince tavrı alkışlamak sizi bir şey kazandırmaz.
Unutmayın vatana ihanetin nedeni olmaz er ya da geç bedeli olur

Milli tekvandoculardan Hollanda'ya tepki


Bu arada Federasyon Başkanı Metin Şahin başkanlığında 52 kişilik kafileyle Hollanda'da bulunan Türk Milli Takımı, maçların oynandığı salonun önünde, "Hollanda'nın Sayın Bakanımıza yaptığı nezaketsizliği şiddetle kınıyoruz" yazılı pankart açarak tepkilerini ortaya koydu. Federasyon Başkanı Metin Şahin, "Hollanda'nın Sayın Bakanımıza, dolayısıyla ülkemize karşı takındığı bu tutum kabul edilemez.
Sürekli insan haklarından dem vuran bir ülkenin bu davranışı abesle iştigaldir.
Batı, gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık biçimde ortaya koymuştur.
Yaşanan gelişmeler Avrupa demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.
Ülkemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sporcularımız, burada elde ettikleri başarılarla sportif anlamda Avrupa'ya gerekli cevabı veriyorlar" şeklinde konuştu.

Hollanda'da zafer bizim!

Türkiye Taekwondo Milli Takımımız Hollanda Açık Taekwondo Turnuvası'nda 6'sı altın 12 madalya kazandı.
Hollanda'nın Eindhoven kentinde düzenlenen ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na puan veren turnuvada 53 ülkeden 1212 sporcu mücadele etti. Türkiye Taekwondo Milli Takımımız katıldığı bu turnuvada; 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 12 madalya kazandı.
Turnuvada, bayanlar 46 kiloda Rukiye Yıldırım, 49 kiloda Merve Dinçel, 53 kiloda Durdane Altunel, +73 kiloda Nafia Kuş, erkekler 80 kiloda Yunus Sarı ve genç erkekler +78 kiloda Emre Kutalmış Ateşli altın madalya kazandı.
Erkekler 80 kiloda Hasan Can Lazoğlu ve 87 kiloda Serdar Yüksel'in gümüş madalyanın sahibi olduğu turnuvada, 58 kiloda Mertcan Dolmacı, 63 kiloda Hakan Reçber ve Ferhat Can Kavurat ile +87 kiloda Sabit Buğrahan Karakaş, ülkemize bronz madalya getiren isimler oldu. Milli Takımın İzmirli antrenörü Ahmet Bereket, turnuvayla ilgili şunları söyledi:
Hollanda ile yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte sporcularımız moral motivasyon yönünden performanslarını en üst seviyede tutmaları adına yanımızda yer alan Federasyon Başkanımız Metin Şahin başta olmak üzere, milli takımlar teknik direktörümüz Ali Şahin'e ve tüm teknik ekibi özellikle de sporcularımız bugünlere gelmelerindeki en önemli hak sahiplerinden olan kulüp antrenörleri ve kulüplerine teşekkür ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA