• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kasap Nusret’in orada ne işi var? YUNUS KARAKAYA

Kasap Nusret’in orada ne işi var?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2017, 00:00

Fenerbahçe'nin Olimpiakos'u devirerek Euroleague şampiyonu olduğu mücadelenin ardından büyük bir sevinç yaşanırken kupa töreninde ortaya çıkan görüntü hem bir sporsever, hem de emeğe saygı duyan birisi olarak beni çok rahatsız etti.
Eski kasap çırağı yeni et restoran işletmecisi Nusret Gökçe'nin Fenerbahçeli basketbolcularla birlikte kupa törenine çıkarak şov yapması bana göre hem basketbolculara, hem yöneticilere, hem de kulübe ve organizasyona sponsor olan firmalara düpedüz hakaretti.
Nusret'in bu hareketinden rahatsız olan Barış Ersek bile eliyle "Bu adamın burada ne işi var?" şeklinde hareket yapmıştı.
Sahi Nusret'in orada ne işi var?
Fenerbahçe basketbol takımına kaç paralık destek verdi? Organizasyona destekleyici oldu da bizim mi haberimiz olmadı? Yoksa Fenerbahçeli basketbolcuları ve yöneticileri ünlü restoranında ücretsiz ağırladı da kimse duymadı mı? Nusret bey yok öyle bedava kendi reklamını yapmak. Bu senin yaptığın düpedüz emeğe saygısızlık ve Fenerbahçeli yöneticilere hakarettir. Orası senin şov yapma yerin değil...

​İNSANLAR ALTINA MI YAPSIN?

Yaptığı her haber ses getiren deneyimli gazeteci Egeli Sabah Muhabiri Ertan Gürcaner kardeşim geçtiğimiz günlerde çarpıcı bir konuyu daha gündeme taşıdı.
Büyükşehir, Konak Tramvayı'nın güzergahında kalan Konak Meydanı'ndaki tuvaleti yıkmasının ardından alternatif olarak yerleştirilen otomatik tuvalet arıza yapınca Konak Meydanı tuvaletsiz kalmış.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanlarından Ahmet Piriştina döneminde Konak Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında vapur iskelesinin karşısına inşa edilerek kiraya verilen sonrasında kiracının tahliye edilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, tuvaleti 2014 yılının aralık ayında yenilemiş. Üstelik su israfını önlemek için musluklarına fotosel takılmış, duvarları ve zemini mermer ile kaplanmış, sağlıklı pisuvarlar takılmış ve son derece modern dizayn edilerek halkın hizmetine sunulmuş.
Ama işin çarpıcı kısmı burada başlıyor. Çünkü tuvaletin ömrü fazla uzun sürmemiş. Büyükşehir Belediyesi'nin on binlerce liraya yenilediği tuvaleti, tramvay yolu geçiyor diye yıkması sizce kamu zararı değil mi? Bu nasıl bir plansızlık ve iş bilmezliktir kardeşim!
Madem tramvay yolu geçecek, neden o tuvalete on binlerce lira harcadınız? Yazık değil mi İzmirlilerin parasına?
Neyse, Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun şikayet üzerine yıkılan tuvaletin 50 metre ilerisine otomatik tuvalet yerleştirmiş. Ama o tuvalet de arızalanınca olanlar olmuş.
Koskoca Konak Meydanı tuvaletsiz kalmış. Başta Kemeraltı Çarşısı'nı ve tarihi Saat Kulesi'ni gezmeye gelen turistler olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı vatandaş ihtiyaç gidermek için yana yakıla meydanda tuvalet aramış. Diyeceksiniz ki vapur iskelesindeki tuvaletleri kullanın.
Kardeşim o tuvaletler hem pis, hem de çoğu zaman arızalı.
Şimdi bu millet ne yapsın?
Altına mı yapsın, yoksa ilk bulduğu ağaç altında tuvalet ihtiyacını mı gidersin? Yakında Konak Meydanı'nı pislik götürürse şaşmayın.

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR

İzmir Bosna Sancak Derneği bir sosyal projeye daha imza atıyor.
Dernek, Bornova Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Novipazar'ın ihtiyaçlarını karşılamak için yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın amacı, Novipazar Şehir Hastanesi'nin ihtiyacı olan beş adet 'Diyaliz' yatağını hastaneye bağışlamak. Kampanyaya destek olmak isteyenler İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül ile irtibata geçebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA