• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK PARTİ’DE İKİNCİ ERDOĞAN DÖNEMİ YUNUS KARAKAYA

AK PARTİ’DE İKİNCİ ERDOĞAN DÖNEMİ

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2017, 00:00

Ve AK Parti'de ikinci Recep Tayyip Erdoğan dönemi başladı.
16 Nisan'da yapılan halk oylamasında "Partili Cumhurbaşkanı"na onay verilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan olağanüstü genel kurulun ardından ikinci defa AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.
Yol arkadaşı Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görevi devrederken halinden hiç şikayetçi olmadığı gibi, mutlu ve huzurlu olduğunu gözlemledim.

ÖNEMLİ MESAJLAR

Yeniden AK Parti Genel Başkanlığı'na seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın teşkilatlara ve millete önemli mesajlar verdi.
Benim bu mesajlardan anladığım kadarıyla, teşkilatlarda köklü bir temizlik yapılacak, takiyeciler safdışı kalacak, selfi siyasetçiliği dönemi sona erecek.

YORULANLAR TERK ETSİN

AK Parti'de kapı kapı dolaşma geleneğini yeniden hayata geçirileceğini dile getiren Erdoğan, her zaman söylediği gibi "Durmak yok yola devam. Çok çalışacağız" dedi.
Erdoğan'ın, "Bu uzun, meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu. Elbette yolunu kaybedenler oldu. Elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu. AK Parti olarak bizim ne menzilimiz değişti ne kararlılığımız eksildi ne de milletimizle aramızdaki rabıta zayıfladı. Rabbim ömür ve imkan verdikçe milletimize hizmet yolunda hep birlikte çalışmayı sürdüreceğiz.
Çünkü bu kutlu, hayırlı bir yoldur. Çünkü bu, kendimizle birlikte çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini de şekillendirecek bir yoldur.
Onun için kim dönerse dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan" sözlerindeki mesajı bakalım kimler alacak?

DEĞİŞİM ZAMANI

Erdoğan, kongrede, yeni ve kısa vadede partisi için koyduğu ilk hedefini açıkladı. Sanırım kısa zamanda teşkilatlarda ciddi ve kapsamlı bir değişim yaşanacak.
Erdoğan'ın "Bu yıl yeni hedefimiz teşkilatlarımızda ciddi bir yenileşmeye gitmektir. İl, ilçe, belde teşkilatlarımızda süratle yenileşmeye gidecek, arkasından 6 aylık bir yol haritasını yine halkımızla paylaşacağız.
18-25 arasındaki genç kadroların bu listede nasıl yer alıyorsa, inşallah teşkilatlarımızda da bu aralıktaki gençlerimizin yer almasını istiyorum. Bunu da buradan belirtiyorum. Biz partimizin ismini Adalet ve Kalkınma olarak rastgele belirlemedik.
Türkiye'nin geleceğini bu kavramlar üzerinde inşa etmek üzere yola çıktık ve işte bu günlere geldik. Bundan sonra da sürekli nefes tazeleyerek devam etmekte kararlıyız" mesajını alan teşkilatlar, daha önce yazdığım gibi şapkalarını alıp önlerine düşünmelidir.
Reisin işini kolaylaştırmak isteyenler bence hemen istifalarını verip değişimin önünü açmalıdır.

NAMERT KAÇAR...

Erdoğan, yeni dönemde parti içindeki kripto FETÖ'cülerle mücadele edeceğe benziyor.
Erdoğan, "Örgütün mensuplarını tanıyanlar çok iyi bilir ki 15 Temmuz'a rağmen samimi bir pişmanlıkları yoktur. Herkesi FETÖ ile mücadeleye destek vermeye davet ediyorum.
İtirafçılık oyunları ile bu mücadelenin sulandırılmasına izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönemde çok daha hassas, çok daha dikkatli, çok daha kararlı bir mücadele yürütülmesini temin edeceğiz. 160 ülkede eğitim ve yardımları istismar edilerek, o ülkelerin de kurumlarına sızıyorlar. Namert kaçar, mert dövüşür. Biz hiçbir zaman kaçanlardan olmadık. FETÖ'den PKK'ya DEAŞ'a kadar hiçbiriyle meselem şahsi değildir. Mesele, ülkemizin istikbali, bekası meselesidir. Her ne yapıyorsak milletimiz için yapıyoruz" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA