• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de kılıçlar çekildi YUNUS KARAKAYA

CHP’de kılıçlar çekildi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.07.2018, 00:00

Ve aylar önce yazdığım gibi CHP'de kılıçlar çekildi, liderlik kavgası başladı. CHP'de yaşananlar İnönü-Ecevit, Baykal- Kılıçdaroğlu çatışmasında olduğu gibi, partide büyük dönüşümün işareti olabilir mi?
24 Haziran seçimlerinden sonra CHP'de böyle olayların yaşanacağı gün gibi aşikardı ve beklenen oldu.
Merakla beklenen Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinin ardından olanlar oldu. İnce, 8 seçimdir kaybeden Kılıçdaroğlu'na kapıyı gösterdi "Emekli ol" imasında bulunan açıklamalar yaptı. İnce'nin 'Kendisine onursal başkanlık ve olağanüstü kurultayı toplamasını teklif ettim. Hayır derse örgüt bunu kendisini çözer' sözleri Kılıçdaroğlu ve ekibini çok kızdırdı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Muharrem İnce'nin bu açıklamasını siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdi.
Neyse CHP teşkilatları bu sorunu kendi içerisinde çözecektir mutlaka ama sonuç ne olursa olsun kavgalar devam edecektir.

AZİZ AĞABEYİM EN İYİSİNİ BİLİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni uygulamaya koyduğu aktarma sisteminin ardından tepkiler çığ gibi büyüyor ama tepki gösterenlere soruyorum "Siz koskoca Aziz Kocaoğlu'ndan daha iyi mi biliyorsunuz?" Büyük Başkan her şeyi sizden daha iyi biliyor bundan emin olun(!) En iyisini bilmese bebekli anneleri aktarmadan aktarmaya koşturtur mu?
Hele hele engellilerin akan trafik arasında ölüm tehlikesi yaşama pahasına otobüs veya tramvayla mücadele etmesinde bir hayır görmese izin verir mi?
Tramvay ve Metro'da birbirinizle sarmaş dolaş olmanızda, kaynaşmanızda bir keramet görmüş olmalı ki Aziz Bey böyle yolculuk etmenizi uygun görmüş(!) Aziz abime laf söyletmem o en iyisini bilir.

"BİZ İNSANLARLA BARIŞIĞIZ"

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 24 Haziran seçimleri sonrasında özeleştiride bulundu.
MHP'nin Aydın'da Türkiye ortalamasının altına düştüğüne işaret eden Alıcık, "Bizim için hoş bir tablo değil. Nerelerde hata yaptığımıza bakacağız. Bir de şu var, yerel seçimlerle genel seçimler Aydın'da farklı oluyor. Bir tek Nazilli'de değil, Aydın genelinde düşmüş vaziyette. 2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir'de 145 bin, Meclis'te de 185 bin oy alan bir MHP var. Şimdi seçimlerde de tablo bu.
Genel bir değerlendirme yapıyoruz, nerelerde hata yapmışsak bulup çözeceğiz. Türkiye ortalamasına baktığımızda MHP'nin duruşu çok önemlidir.
MHP'nin Genel Başkanı, bu ülkenin çimentosudur.
Bu ülkenin varoluşu sürdürmesinde en önemli etkenlerdendir. 'Önce ülkemiz ve devletimiz, sonra partimiz' demiştir. Şu anki MHP'nin bu süreçten sonra yüzde 11 gibi bir oy alması, MHP liderinin birebir kendi başarısıdır, duruşudur ve halkın teveccühüdür. Bunu iyi değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.
Alıcık, açıklamalarını şu şekilde tamamladı:
"Benim siyasetteki bakış açım şudur. Siyasette 'bitirelim' derlerse biter, 'devam' derlerse devam eder. Biz görev adamıyız. Görev istenmez verilir. Nereye görev verilirse onu yaparız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA