• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İdam tartışması YUNUS KARAKAYA

İdam tartışması

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.07.2018, 00:00

Türkiye'de son günlerde artan çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri, halkın büyük tepkisini topluyor. Daha önce de sık sık gündeme gelen idam tartışmaları 8 yaşındaki Eylül'ün öldürülmesi olayının ardından yeniden alevlendi. 'İdam' cezasını gündeme getiren MHP lideri, "İdamsa idam, cezaysa en ağır ceza, tecritse tecrit, gereği her neyse alçak barbarlara revadır, layık oldukları akıbet de bellidir" ifadelerini kullandı.
Peki idam gelecekse sadece çocuk istismarcılarına mı gelmeli?
Elbette hayır. Bu ülkede idam tekrar gelecekse mutlak terör örgütü mensuplarını da kapsamalı ki şehit ailelerinin yüreklerindeki yangın bir nebze de olsa hafiflesin. Avrupa Birliği'nin 'kırmızı çizgisi' olduğunu söylediği idamın geri getirilmesi halinde, Türkiye'nin üyelik sürecinin durabileceği uyarısı yapanlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok güzel cevap vermişti.
Erdoğan, Batı'dan bu konuda gelen eleştirilere yönelik şunları söylemişti:
"Burada milletin evladı şehit oldu.
Bunları bizim affetme yetkimiz yok. Öyleyse parlamento kararını verecek, ondan sonra da idam çıkacak. 'Efendim Avrupa Birliği ne der?.' George ne derse desin, Hans ne derse desin, Helga ne derse desin, benim için önemli olan Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Ayşe, Fatma, Hatice ne der, o önemli."

Türkiye mozaiği Torbalı

Geçtiğimiz günlerde Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'i ziyaret edip hem 24 Haziran seçimlerini hem de ilçesini konuştuk.
Adnan Başkan ile sohbetimize seçim değerlendirmesiyle başladık. Başkan Görmez, Torbalı'nın nüfus yapısının Türkiye mozaiğini oluşturduğuna dikkat çekerek, "Uzun bir seçim sürecinin ardından nihayet Rabbim bizi zafere ulaştırdı. Milletimizin desteği ile liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçtik. Seçim sürecinde gecesini gündüzüne katan Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya'ya, İlçe Başkanımız Hasan Akbıyık'a, SKM Başkanımız Özgür Erman Çağlar'a, parti teşkilatımıza ve Torbalı halkına sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bu kutlu davada bizimle beraber omuz omuza yürüyen, Türk ve İslam coğrafyasının bekası için bizimle beraber mücadele veren MHP'li, BBP'li kardeşlerime ve yöneticilerine buradan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Konuşmamızda yeni belediye binasının ne zaman açılacağını da sordum. Adnan Başkan çok anlamlı bir cevap verdi:
"Makam odası elbette yetişir, biz önceliği milletimize olan hizmete veriyoruz" dedi.
Başkan Görmez, "Bizim tek derdimiz Torbalı'ya hizmet etmek. Allah nasip ederse bir dönem daha yapmayı isteriz.
Projelerimizi hayata geçirmek adına.
Benim 6-7 projem gelecek döneme sarkacak. İkinci dönemde olursa projelerimiz torbalı hizmet binamız var. Millet bahçemiz var. 70 dönümlük rekreasyon projemiz var. Üç mahalle ortasında Torbalı'nın nefes alacağı bir yer. Her kesimden insan gelecek burada nefes alacak" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA