• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de hayaller iktidar gerçekler... YUNUS KARAKAYA

CHP’de hayaller iktidar gerçekler...

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.07.2018, 00:00

24 Haziran seçimleri öncesinde iktidara gelme hayalleri kurarak işbirliği yapan CHP ve İP'de işler arapsaçına döndü. İP'de istifalar bir biri ardına gelirken, CHP'de koltuk kavgasının ardı arkası kesilmiyor. Türkiye'de iktidar hesabı yapan Kemal Kılıçdaroğlu şimdi 'Genel Başkanlık koltuğunu nasıl korurum' derdine düştü. 24 Haziran'da partisinden fazla oy alan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'nun kuyusunu ince ince kazmaya başladı. CHP'de Kılıçdaroğlucular ve İnceciler olarak ikiye ayrıldı. Parti içindeki kavgalar sosyal medyada da büyük bir hızla devam ediyor.

ATEŞE KÖRÜKLE GİDİYOR

Parti içindeki kavganın üstünü kapatmak isteyen Kılıçdaroğlu kelimenin tam anlamıyla 'Ateşe körükle' gidiyor. Ülkede gerginliği, tartışmayı, kavgayı artıracak biçimde davranan Kılıçdaroğlu'nun hala ateşe körükle gitmesini anlayamıyorum.
ODTÜ'nün bu yılki mezuniyet töreninde bazı öğrenciler 14 yıl önce yayınlanan bir karikatüre atıfla iğrenç bir pankartla yürüyüp Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmişti. Pankart nedeniyle 'cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması başlatılmış, bu kapsamda 4 kişi tutuklanmıştı.
Söz konusu karikatürü sosyal medyadan paylaşan CHP lideri hakkında Erdoğan'a hakaretten soruşturma başlatılmıştı.
Ardından 72 CHP'li milletvekili hakkında sosyal medyadan yaptıkları 'karikatür paylaşımı' nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Sürekli kavgadan beslenen CHP'lilerin bu davranışının ne demokraside ne de siyaset etiğinde yeri vardır.
Eğer bu suçu işlediyseniz cezasına da katlanacaksınız arkadaş.

ARİF BAŞKAN O ESERİ AYAĞA KALDIRMIŞ

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, yıllardır atıl durumda bulunan ve adeta harebeye dönen tarihi belediye binasını tekrar ayağa kaldırmış. Rivayete göre bu bina Sultan Abdülhamit Han tarafından yaptırılmış, Cumhuriyet'in ilanı ile birlikte ise hükümet konağı ve belediye hizmet binası olarak kullanılmış. Şehrin büyüyüp gelişmesine paralel olarak hükümet konağı başka bir yere alınmış, uzun yıllar belediye binası olarak kullanılan tarihi yapı ardından tekrar kaymakamlığa geçmiş, kaymakamlık tarafından çeşitli amaçlarda kullanılmış. Belediye Başkanı Uğurlu, tarafından restore edilerek yeniden Kemalpaşa'ya kazandırılan tarihi belediye binası, şu anda misafir konağı.
Halihazırda belediye binası olarak kullanılan yapının, restore edilip yeniden işlevlendirilerek, koruma-kullanma dengesi içinde yaşamını sürdürmesi ve bu maddi kültür varlığının gelecek nesillere aktarılması hedeflenmiş. Tarihine sahip çıkan Başkan Uğurlu ve ekibini tebrik ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA