• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de imza hamlesi YUNUS KARAKAYA

CHP’de imza hamlesi

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.07.2018, 00:00

CHP'de 24 Haziran'da başlayan kurultay tartışmasında Kemal Kılıçdaroğlu muhalifleri yeni bir hamle yaptı. Parti içi muhalefet delegelerden imza toplamaya başladı. CHP'de olağanüstü seçimli kurultay yapılabilmesi için, delegelerin yarısının imza vermesi gerekiyor. Eğer muhalifler 634 imza toplayabilirse, Genel Merkez'in 45 gün içerisinde kurultayı toplaması gerekiyor.
Ancak parti yönetimi, muhaliflerin yeterli imzayı toplayamayacağı görüşünde.

ADAY OLMAMALI

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın eşi Tülay Bayır'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşım bir hayli dikkat çekiciydi. İşte o paylaşım;
"Sayın Aziz Kocaoğlu abimiz, her gün beni şaşırtıyorsunuz. Kısır döngüden önce kendi ilimizden başlamalıyız, öbür evin kapısının önünü temizlemeden önce kendi kapımızın önünü temizlememiz gerekmiyor mu? Söylediğiniz her şey doğru da, sizin bunları söylemeniz olmamış.
Siyaseti, ülke ve millet çıkarlarını düşünenler İzmir'de de dışarıda kalıyor, sizin deyiminizle "Ben seni seçeyim, sen de beni" diye düşünenleri önce ilçe kongrelerinde, sonrada il kongrelerinde yaşıyoruz.
Parti gençleşmeli, gençleri yetiştirmemiz lazım, 2 dönem kuralı gelmeli 65 yaş üstleri hiç bir yere aday olmamalı....

AKIN EDİYORLAR

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminin acımasızlığını gözler önüne seren, tank ve otomobil kullanılarak yapılan anıt, resmi törenle geçtiğimiz günlerde açılmıştı.
Anıt tabiri yerindeyse 7'den 77'ye her kesimin ilgisini çekmişe benziyor.
Anıtta 15 Temmuz'u simgeleyen 15 bayrak direği ve Türk bayrağı, 22 metrelik direk üzerinde de dev Türk bayrağı bulunuyor. Anıt yanında bulunan 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı ise adeta resim sergisi havasına büründü.
Parkın duvarlarında 15 Temmuz ve Demokrasi nöbetlerini anımsatan fotoğraflar yer alırken, şehit sayısı kadar saksının yer aldığı çiçek koridoru yer alıyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, "Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile sokaklara dökülen ve hain darbe girişiminin püskürtüldüğü, bu milletin ölmek var dönmek yok dediği o tarihi anı, hainlere verilen dersi unutmamak ve unutturmamak amacıyla yaptığımız icra ettiğimiz bir anıtın, bir farkındalığın, bir unutmamanın, adını koymak üzere toplandığımız bir gündeyiz.
15 Temmuz Demokrasi destanının 3. yılında bu muhteşem anıtı ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bir heykel, yapma figürler yerine farklı bir fikirle gerçek tank ve otomobilin kullanıldığı bu anıt hainlerin acımasızlığını gözler önüne seriyor. Bizler de bu karanlık geceyi ve o geceyi aydınlığa çeviren şehit ve gazilerimizi unutmamak ve unutturmamak adına bu anıtı yaptık" dedi. Eğer yolunuz Sındırgı'ya düşerse anıtı görmeden geçmemenizi öneriyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA