• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de çanlar kimin için çalıyor? YUNUS KARAKAYA

CHP’de çanlar kimin için çalıyor?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.08.2018, 00:00

CHP'de Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yakın isimlerin başlattığı "değişim" çağrısının ardından yaşanan kurultay talebinde, imza toplama aşaması pazartesi günü tamamlanmıştı.
O gün imzaları Genel Merkez'e teslim edemeyen muhalifler umutlarını Perşembe gününe taşımışlardı.
Ve Perşembe günü geldi çattı.
Bakalım değişim isteyenler bugün imzaları Genel Merkez'e teslim edebilecekler mi?
Teslim edemezlerse kendilerine umut bağlayanların yüzüne nasıl bakacaklar?
İmzacılara destek veren il, ilçe, belediye başkanlarının durumu ne olacak?
Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzacılara karşı tavrı ne olacak?
CHP'de çanlar kimin için çalacak?

O İSİMDEN DESTEK

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu muhaliflerinin yanında olsa da CHP'de bir çok önemli isim Genel Başkanlarının arkasında duruyor.
Bu arada Kocaoğlu, delegelere kurultay için imza vermesine karşılık CHP'li belediyelerin kadro açtığı iddialarına neden cevap verip o söylentileri yalanlamıyor o da ayrı bir konu tabii.
Neyse ben Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Çiğli'nin efsanevi Belediye Başkanlarından rahmetli Ensari Bulut'un rahmetli eşi Ester Bulut'tan bahsetmek istiyorum. Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğu, vizyon ve misyona sahip olduğu, donanımlı, birikimli ayrıca kadın olmasından dolayı parti ve halk nezdinde de sevilen biri olan Ester Hanım, partisine çocukluğundan beri gönül veren tabanda ve tavanda partinin neferi olarak çalışan bir isim. Ester Bulut, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu döneminde partimizde daha demokratik bir süreç işledi.
Dolayısıyla buna destek olmamız lazım.
Muharrem İnce'nin aldığı yüzde 30 oyla partimizin aldığı oyun altyapısı da Genel Başkanımız tarafından oluşturulmuştur.
Her seçim sonrası parti içi tartışmalara girmek doğru değil. Bir hezimet söz konusu değildir, bu hem cumhurbaşkanı adayımızın aldığı hem de partimizin aldığı oy aslında CHP'nin ortak çabasının bir ürünüdür. Dolayısıyla bu mücadelenin bir yansımasıdır ve biz hiçbir seçimi kazandı veya kaybetti diye görmüyoruz böyle değerlendirseydik zaten 95 yıldır Cumhuriyet Halk Partisi ayakta olmazdı" diyor.

SEN DE BİR ÇOCUK GÜLDÜR

Foça Bağarası Gençlik ve Dayanışma Derneği, Kurban Bayramı'nda da anlamlı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. Dernek Başkanı Nail Özkan, "Dernek olarak başlatmış olduğumuz 'sen de bir çocuk güldür' kampanyamıza desteklerinizi bekliyoruz.
Daha fazla kişiye ulaştıkça daha fazla gülen çocuğumuz olacak. İzmirlilerin desteğini bekliyoruz" dedi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA