• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Batı Trakya’yı unutmayın! YUNUS KARAKAYA

Batı Trakya’yı unutmayın!

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.09.2018, 00:00

Yunan hayranlarına sesleniyorum:
"Batı Trakya'da yaşananlardan haberiniz var mı?" Hani papazları baş tacı eden, önünde diz çöken, hayranlıklarını Yunanistan adalarına giderek, ülkemizdeki güzellikleri görmezlikten gelenler, çektikleri çileyi soydaşlarımızdan dinlediniz mi?

PİSSANİ'NİN TABLOSU

Kurtuluş Savaşı'nda İzmir'in işgali sırasında Yunan askerlerinin Türkleri nasıl katlettikleri ne çabuk unutuldu.
Biliyorsunuz, İzmir'in 15 Mayıs 1919 tarihinde Yunan ordusu ve perde arkasında batılı emperyalist ülkelerin işbirliği içinde işgal edilmiş olmasının Türk tarihinde kara bir gün olarak geçtiği asla unutulmamalıdır.
İzmir'in işgali ve yaşanan olayları gözler önüne seren tabloları İtalyan ressam Pissani çizdi. Pissani, 15 Mayıs 1919'da İzmir işgal edilirken kentteydi. Olan bitene şahit oldu ve iki tablo yaptı. Tabloların ilkinde Pasaport Rıhtı'mı görülüyor. Limana yanaşmış Patris zırhlısı, insanları şehit eden askerler ve onları 'Türk kanı içmek sevaptır' sözleriyle kutsayan İzmir Metropoliti Hrisostomos. Yunan hayranı olmadan önce tarihinizi okuyun kardeşim.

YUNAN MEZALİMİ SÜRÜYOR!

Gelelim günümüze ve Batı Trakya'daki soydaşlarımızın çektiklerine.
Sizler Kurban Bayramı tatilinizi Yunan adalarında geçirirken, Türk azınlığın yoğun olarak yaşadığı Gümülcine şehrinde kurulan hayvan pazarına gelen Yunan polis ekiplerinin soydaşlarımıza baskı yaptığından haberiniz var mı?
Peki, Yunan papazları ülkemizde rahatlıkla cirit atarken Batı Trakya Türk azınlığının seçilmiş müftülerini Yunanistan'ın tanımadığını biliyor musunuz?
Yunanistan Parlamentosu'nda 9 Mart'ta onaylanan müftülüklerin yetkileri ve idari yapılanmasına yönelik kanun kapsamında hazırlanan cumhurbaşkanlığı kararname tasarısı, istişare edilmek üzere kısa bir süre önce kamuoyuna açıklanmıştı.
Kararname tasarısına göre müftülerin yetkisindeki evlenme, boşanma ve aile hukukuyla ilgili usul ve esaslar değiştirilmek isteniyor.
Tasarının istişare süresi 30 Eylül'de sona erecek.

GES PROJESİ START ALDI

Efeler Belediyesi tarafından başlatılan Güneş Enerji Santralı (GES) Projesi için çalışmalar başladı.
Dalama Mahallesi'ndeki belediyeye ait 15 dönümlük bir arazide hayata geçecek olan GES projesinde son aşamaya gelindi.
İhalesi gerçekleştirilen proje 120 gün sonra enerji üretir hale gelecek. Santralın kurulacağı arazide incelemelerde bulunan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Meclis kararı ile onaylanan proje sayesinde temiz enerji üretiminin yapılacağını kaydeden Başkan Özakcan, "Güneşi bol bir memlekette yaşıyoruz ve bundan da en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz. Projemiz 4-5 aya kadar tamamlanarak enerji üretmeye başlayacak. Temiz enerji üretecek tesisimizle çevreyi de korumuş olacağız" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA