• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geleceğimizin teminatı YUNUS KARAKAYA

Geleceğimizin teminatı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2018, 00:00

Yaptığı çalışmalar ve projelerle Muğla'nın marka değerini her geçen gün artıran Vali Esengül Civelek, geçtiğimiz günlerde Marmaris'te düzenlenen Dünya Ralli Şampiyonası'ndan da yüzünün akıyla çıktı. Başkan Erdoğan'ın da katılım gösterdiği rallinin Muğla'da düzenlenmesi için yoğun çaba sarf eden Civelek'i kutlamak istiyorum.
Neyse biraz da vali hanımın, 2018/2019 eğitim öğretim yılı dolasıyla yaptığı açıklamalara dikkat çekmek istiyorum. Öğrencilere bir anne şefkati ile yaklaşan Civelek, geleceğimizin teminatı olan çocuklara sahip çıkılması gerektiğinin altına çizdi.
Vali Civelek, "Ülkemizi geleceğe başarı ile taşıyacak olan öğrencilerimizi bilgi toplumunun beceri ve donanımına sahip, öğrenmeye, yenilenmeye, gelişmelere açık, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, kendilerine, ailelerine, vatanımıza yararlı, toplumsal sorunlara karşı duyarlı, milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş bireyler olarak yetiştirmek üzere tüm taraflar olarak büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz. Öğrencilerimizin huzurlu, güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmeleri, sağlıklı, mutlu bireyler olarak yetişmeleri için tüm taraflarla iş birliği içerisinde çalışıyoruz" dedi.
Civelek, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim öğretim hizmeti sunma sorumluluğuyla tüm taraflarla gayret ve çaba içerisinde olduklarını ifade etti. Nitelikli insan gücü için kaliteli eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Esengül Civelek, "Hızla değişen ve gelişen dünyada biliyoruz ki bilim, sanat, kültür ve teknolojideki tüm yenilikler, değişiklikler nitelikli insan gücüyle gerçekleştirilmekte. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı, geleceğe hazırlarken onlara kaliteli eğitim vermek hepimizin sorumluluğu" şeklinde konuştu.

TARİHE IŞIK TUTAN ESERLER

Efeler Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yayımlanan eserler şehrin tarihine ışık tutuyor. Bugüne kadar dokuz eser yayımlayan Efeler Belediyesi Kültür Müdürlüğü, 10'uncu kitap için hazırlık yapıyor. Bugüne kadar yayımlanan eserler şöyle;
Gözpınar Mahallesi, Danişment Mahallesi, Uluslararası 18. Ortaçağ Ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu (22-25 Ekim 2014) Bildiriler, Efeler ve Efelik Şiirleri, Latmos'a Rahmet Geldi, Tarih Kokan Yazılar, Gaz Lambası, Çayyüzü Mahallesi, Aydın Sancağı ve Efeler...
Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Halkmızla el ele ürettiğimiz ve hayata geçirdiğimiz pek çok projeyle aydınlık bir geleceğe doğru ilerliyoruz.
Efeler için burada doğan ünlü tarihçi Herodot, 'Güzel gökyüzünün altındaki en güzel yer yüzü' demiştir.
Bu inanç ve halkımızdan aldığımız güç ile dürüst, güvenilir, şeffaf hizmet aşkımız ile Efeler'de yaşamayı bir ayrıcalık haline getiriyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA