• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Balbay'dan mektup var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2012, 00:00
CHP'nin tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda TBMM'den bir mektup gitmişti. "Sevgili yoldaşım" diye başlayan mektubu kaleme alan CHP'nin bir diğer milletvekili Mustafa Moroğlu'ydu. Balbay'ın bu mektuba verdiği cevap ancak dün ulaşabildi Moroğlu'nun Meclis'teki makamına. Balbay, Silivri 1 Nolu Cezaevi'nden yolladığı mektubunda bakın neler yazmış: "Sizi tanımaktan büyük mutluluk duydum. Birlikte aynı çatı altında olmaktan onur duyuyorum. Türkiye'nin sorunlarına birlikte kafa yoracağımız günlerin özlemiyle yeni yılınızı kutluyorum. Özgürlükte buluşmak dileğiyle."

Bu gaflar unutulmaz

CHP Milletvekili Hülya Güven'in çatışmalarda ölen asker ve PKK'lı teröristleri şehit ilan eden konuşması her siyasetçinin başına gelebilecek talihsiz bir olay. Güven'in bu sözü bilinçli olarak söylemediğine inanıyorum. Ancak dilin kemiği yok, siyasiler konuşurken ağızlarından çıkan her kelimeye dikkat etmeli. Yoksa hem kendileri sıkıntıya giriyor hem de partileri. Türk siyasi hayatında bırakın milletvekillerini, liderlerin sebep olduğu onlarca unutulmaz gaf var. İşte onlardan bazıları: Tansu Çiller: Cenab-ı Allah'ı size emanet ediyorum.-Haydar Aliyev için: Haydar Ali Bey-Bir afetten sonra: Ölü kaybı olmamıştır.-TBMM'de: Mesut Yılmaz iktidarsızdır. (İstikrarsızdır demeye çalışıyor.)-Mübarek kurban şeker bayramınız kutlu olsun.-Çekici güç (Çekiç güç)-Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapacağım.-Sivas'ta yaptığı miting konuşmasında: Bu bacınız sizi il yapsın mıııı? (Sivas zaten ildi)
Süleyman Demirel: Ya neresini sıksaydım? (Ecevit'in elini neden sıktığını soran gazetecilere verdiği cevap)-Devlet politikası gereği adam öldürebilir- İsrail bizden bunun hesabını sorar. (Başbakanlığı döneminde İsrail ile yaşanan bir gerginliğin ardından) Turgut Özal: Benim memurum işini bilir-Muhalefete: Biraz da küçük Turgut'la oynasınlar.
Recep Tayyip Erdoğan: Diyarbakır, ses vermiyorsunuz Diyarbakır? (Bingöl mitinginde)
Kemal Kılıçdaroğlu: Biz sayın başbakan gibi söz verip sözümüzde duran insanlardan değiliz.-Başkan Haliç'i temizleyecek ve İzmirliler Haliç'te yüzecek- Kağıttepe'de ev tuttum. (Belediye başkan adayı olduğu İstanbul'un Kağıthane ilçesinden bahsediyor)
Erdal İnönü: 'Seni sevmeyen ölsün' diyen vatandaşa: Aman ölme bir oy gider. Aydın Güven Gürkan: Kızılcahamam mitinginde: Sevgili Kızıldereliler...

Kemeraltı yasası geliyor

Tarihi çarşıların turizme kazandırılması projesini ilk olarak bu köşeden duyurmuştuk. CHP'li Mehmet Ali Susam'ın Plan Bütçe Komisyonu'nda dile getirdiği projeye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da destek vermişti. Aradan geçen 2 ayda yaşanan gelişmeler bu desteğin lafta kalmadığını gösterdi. Susam, önceki gün aralarında Kemeraltı'nın da bulunduğu tarihi çarşıları turizme kazandıracak çalışmayı bakanlık yetkilileri ile paylaştı. Ertuğrul Günay'ın bilgisi dahilindeki bu buluşma hizmette siyasetin olmayacağının güzel bir örneğiydi. Susam son şeklini vereceği çalışmayı önümüzdeki günlerde Günay'a da anlatacak. Yasa hayata geçtiğinde tarihi çarşılar tüzel kişiliğe kavuşacak ve birbiri ardına açılan AVM'lerle rekabet etme şansını yakalayacak.

Osmanlı mirasına bakan ilgisi

İzmir kabinede iki bakanla temsil edilmenin ayrıcalığına sahip bir kent. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 2012 yatırım programında tam 28 İzmir projesine yer vermesi bu ayrıcalığın somut bir göstergesi oldu. Sadece Ulaştırma değil, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da kente ilişkin çok sayıda yatırım ve projeleri var. Paris'teki EXPO ofisini açan ve başvuru parasını yatırarak taşın altına elini koyan bakanlık İzmir'i dünyaya tanıtmaya kararlı. Türkiye'nin tanıtımı için gerçekleştirilecek reklam kampanyasında öne çıkarılacak destinasyonlardan biri de İzmir olacak. Bakan Günay'ın talimatıyla kentin simgesi saat kulesi ve Şirince'ye ait görseller tüm dünyada sergilenecek. AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, İzmir'deki son Osmanlı eseri olarak kabul edilen Vezir Su Yolu'nun da bakanlık tarafından restore edileceğini söyledi. Birçok kişinin Roma döneminden kaldığını sandığı tarihi su yolu Köprülü Fazıl Ahmet Paşa tarafından yaptırılmış. Günay, bir İzmir programında gördüğü Osmanlı eserinin durumuna üzülmüş ve restorasyon için hemen bürokratlarına talimat vermiş. Darısı ilgi bekleyen diğer tarihi eserlerin başına.

Doktor vekilden süt tavsiyesi

Süt kanser yapar mı? Türkiye bir süredir bu soruyu tartışıyor. Bakan Mehdi Eker'in televizyonda bardak bardak içtiği sütler bile tartışmaları dindirmedi. Sektörü ciddi bir krizin eşiğine getiren bu spekülasyona bir tepki de AK Parti'nin doktor vekillerinden Muzaffer Yurttaş'tan geldi. Avrupa ülkelerinde kişi başına yıllık süt tüketiminin 94, Türkiye'de ise sadece 24 litre olduğunu kaydeden Yurttaş, "Sadece çocuklar değil, yetişkinler de her gün süt içmeli. Süt beyin gelişimini destekler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hücreleri onarır, kemikleri sertleştirir ve kanser riskini azaltır" diyor. Doktor vekile göre 14-18 yaş arası gençler günde 3-4 bardak, yetişkinler ise 1-2 bardak süt içmeli. Doktorun tavsiyesine uymak lazım değil mi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA