• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘S’ Plaka İhalesi’ne katılmak isteyen şoför esnafının dikkatine ZEKERİYA MUTLU

‘S’ Plaka İhalesi’ne katılmak isteyen şoför esnafının dikkatine

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.03.2016, 00:00

5 Mayıs 2016 tarihinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 adet "S" Plakası İhalesi yapılacaktır.

İhalenin muhammen bedeli ve ihale kuralları 2016 / 121 sayılı UKOME Olağan Üstü Genel Kurul Kararı ile belirlenmiştir.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, esnaf teşkilatının UKOME'deki temsilcisi İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ve mesleğin ihtisas odası olan İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası ile ihale sürecinde tam bir uyum ve görüş birliği içinde çalışmış, meslekte faaliyet gösteren şoför esnafını mağdur etmeyecek şekilde kararların alınmasına ve ihale şartlarının oluşturulmasına katkıda bulunmuştur.

İzmir Birliği, muhammen bedel başta olmak üzere ihale koşulları hazırlanırken (resmi kurumlardan edinilen belgelere dayalı) sektörel bilgisini arz etmiş ve UKOME'deki diğer kurum ve kuruluşlarla da uyumlu çalışmalar sergilemiştir.

Öte yandan, İESOB, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası ve İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası, UKOME'nin yetkilendirmesiyle muhammen bedeli belirleme komisyonuna katılmıştır.

İhalenin konusu ve koşulları da, yine Birliğimiz tarafından, il çapında tüm şoför odalarına ve şoför üyesi bulunan diğer odalara duyurulmuştur.

TEKNİK DETAYLAR

5 Mayıs'ta 300 adet 'S' plakasının ihalesi yapılacaktır. İhaleye katılmak isteyenler için son evrak teslim tarihi, 25 Mart 2016 olacaktır.

İhaleye katılmaya hak kazananlar ise 25 Nisan 2016 tarihinde açıklanacaktır. İhalede 'S' plaka muhammen bedeli ise KDV hariç 174.980 lira olacaktır.

İhaleye katılacak gerçek kişilerde aranacak şartlar ise şöyle sıralanmaktadır:

1. Yolcu taşımacılığı kapsamında şoförlük mesleğini seçmiş olduğunu belirten 'Oda Kayıt Belgesi'nin aslı,

2. Yolcu taşımacılığı kapsamında şoförlük mesleğini seçmiş olduğunu belirten, 'Esnaf Sicil Tasdiknamesi' nin aslı veya noter onaylı fotokopisi,

3. En az 25.03.2011 tarihinden itibaren kesintisiz olarak İzmir İl sınırları içerisinde ikamet ettiğini belirtir, Nüfus Müdürlüklerinden alınmış "Adres Bilgileri Raporu" belgesinin aslı,

4. Muhtarlıklardan alınmış 'Nüfus Cüzdanı Sureti' veya Nüfus Müdürlüklerinden alınmış 'Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi'nin aslı,

5. Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 12/c Maddesi'nin 4.fıkrasının son paragrafında tarif edilen suçlardan sabıkalı olmadığını belirtir "Adli Sicil Kayıt Belgesi" aslı,

6. Üzerine tescilli başka bir Tahditli Ticari Araç bulunmadığını belirtir İzmir Valiliği İl Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nden alınmış 'Pol-Net Kayıt Belgesi' aslı,

7. 'Sürücü Belgesi'nin; Noter veya İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce 'Aslı Görüldü' onaylı fotokopisi,

Yukarıda istenilen belgelerin, başvuru dilekçesi ile sırasına göre dosya içerisinde eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. İhale ile ilgilenen tüm şoför esnafına önemle duyurulur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA