• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Esnaf teşkilatının yararlanabileceği İZKA programları ZEKERİYA MUTLU

Esnaf teşkilatının yararlanabileceği İZKA programları

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2018, 00:00

İzmir'in sosyal hayatında önemli rol oynayan esnaf sanatkarlarımızın temsilcisi olarak İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) yönetim kurulunda görev almakta, odalarımızın ve üyelerimizin yararlanabileceği programları, gelişmeleri itinayla takip etmekteyim.
İZKA, destek programları ile kentimizin gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadır. Bu çerçevede köşemizin elverdiğince Kalkınma Ajansı'nın son açıkladığı iki programa değinmek, bilgi vermek istiyorum. Çünkü bu iki programa meslek kuruluşları, dernekler, vakıflar ve belediyeler başvuru yapabileceklerdir. Dolayısıyla odalarımız da diledikleri takdirde bu imkanlardan yararlanabileceklerdir.

TOPLAM BÜTÇE 10 MİLYON LİRA

Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile;

Yaşlı bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin niteliğinin ve altyapısının geliştirilmesi,
Madde bağımlılarının rehabilitasyonla topluma entegrasyonlarının sağlanması, risk grupların korunması,
Engellilere yönelik eğitim altyapısının güçlendirilmesi, engelli bireylerin istihdamının artırılması,
Göçle gelenlerin sosyal uyumunun sağlanması,
Çocukların ve gençlerin; bilimsel-teknolojik araştırma, spor, sanat ve tasarıma yönelik becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Programın toplam bütçesi 10 milyon lira, proje başı destek tutarı da 200 bin - 1 milyon lira arasındadır. Proje süresi 12 - 24 aydır. Program için Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden online son başvuru tarihi: 22 Mart 2018 saat: 17:00, imzalı taahhütnamenin son teslim tarihi de 29 Mart 2018 saat: 17:00'dir.

MALİ DESTEK PROGRAMI

Bir diğer program ise, Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı'dır.
Programın Projelendirme Bileşeni ile; Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, iyileştirilmesi, bölgedeki sosyal, kültürel ve turizme ilişkin altyapıyı geliştirecek şekilde işlev kazandırılmasına yönelik rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile bu projelere bağlı mühendislik projelerinin hazırlanması, koruma bölge kurulu onayı alınarak uygulamaya hazır hale getirilmesi düşünülmektedir.
Küçük ölçekli altyapı bileşeni ile de; Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, iyileştirilmesi, bölgedeki sosyal, kültürel ve turizme ilişkin altyapıyı geliştirecek şekilde işlev kazandırılmasına yönelik, koruma bölge kurulu onaylı restorasyon projeleri doğrultusunda gerekli uygulamaların gerçekleştirilmesi söz konusu olacaktır.
Projelendirme Bileşeni Proje süresi 15 ay, küçük ölçekli altyapı bileşeni proje süresi ise 24 aydır. Programa başvuru süreleri diğer program ile aynı zamanda yapılacaktır.
Bu programın bütçesi, projelendirme bileşeni için 25 bin - 200 bin lira, küçük ölçekli altyapı bileşeni için ise proje başına 100 bin - 1 milyon 500 bin liradır.
Görüldüğü üzere her iki program da Birliğe bağlı odalarımızın başvurabileceği çalışmalardır. Ana hatlarıyla değindiğimiz programlarla ilgilenen oda yöneticilerimiz, Birliğimizin Ar-Ge biriminden ayrıntılı bilgi ve desteği alabileceklerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA