• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeni sistem ve 15 Temmuz destanı ZEKERİYA MUTLU

Yeni sistem ve 15 Temmuz destanı

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.07.2018, 00:00

Türkiye için oldukça önemli olan tarihi bir hafta yaşanmaktadır. Hafta başında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan Meclis'te mazbatasını alarak yemin etmiş, ardından dünyanın dört bir yanından gelen temsilcilerin katılımıyla düzenlenen görkemli törenle yeni sistem fiilen hayata geçirilmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin kabinesini de açıklamıştır. Yeni yönetim modelinin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yeni bakan ve çalışma arkadaşlarına, TBMM üyelerine gönülden başarılar diliyoruz.

TEŞKİLATA MESAJ

Kuşkusuz gerek esnaf sanatkarlarımız, gerekse teşkilat yöneticilerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milleti ve ülkesi için üzerine düşenleri yapmaktan geri durmayacaklardır. Bu noktada teşkilat yöneticilerimize de bazı mesajlarım olacaktır.
Devlet yapısında önemli değişiklikler olmuş, yeni bakanlıklar, ofisler, komiteler ihdas edilmiştir. Yeni sistem ile esnaf kesiminin mevcut sorunlarının daha kısa sürede çözülebileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede teşkilat yöneticilerimiz de yeni sisteme uygun çalışma yöntemlerini belirlemeli, üyelerinin sorunlarının çözümü yolunda uyumlu çalışma koşullarının oluşturulması için üzerlerine düşen ödevleri yerine getirmelidirler.
Yani teşkilat yöneticilerimiz artık yüzlerini yeni sisteme ve yeni hedeflere çevirerek çalışmalarını organize etmelidirler.

DEMOKRASİ KÖKLEŞTİ

Pazar günü ise, Türkiye'nin demokrasi yolculuğunda önemli bir köşe taşı olan 15 Temmuz'un ikinci yıldönümünü kutlayacağız.
15 Temmuz 2016 tarihinde, Türkiye'de demokrasi kesintiye uğratılmak istenmiş, ancak milli iradeye ve demokrasiye darbe vurmak isteyenler; en büyük darbeyi milletten yemiştir. Türk halkı canı pahasına hain girişime dur demiştir. 15 Temmuz girişimi göstermiştir ki, artık Türkiye'de demokrasi darbelere müsaade etmeyecek kadar kökleşmiştir.
Millet direniş göstermiş, sokaklara çıkmış, tankların önüne yatmış, demokrasiyi askıya almaya kalkışanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır.
Türkiye daha önce yaşanan darbeler neticesinde ekonomik, siyasal ve sosyal alanlarda büyük sıkıntılar yaşamıştır.
Türk halkı bunları unutmadığını 15 Temmuz gecesi göstermiştir. Halkımız, derin devlet, paralel devlet diye bir şey olamayacağını, böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini göstermiş, 'Bir tek devletbir tek millet vardır' diye haykırmıştır.
Bu noktada esnaf sanatkarlar teşkilatlarının düsturu ise; 'Söz konusu Vatan ise gerisi teferruattır' olmuştur.

İESOB DEVLETİNİN YANINDA

Tarih boyunca her zaman devletinin ve milletinin yanında olan, kavgadan, tartışmadan, çatışmadan uzak duran esnaf sanatkarlarımız, 15 Temmuz ve ertesinde de milli iradenin ve seçtikleri kişilerin yanında durmuştur.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, darbe girişiminin hemen ardından tüm oda başkan, yönetici ve genel sekreterleri ile bir araya gelerek strateji belirlemiş, demokrasiye sahip çıkan görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştır.
Esnaf sanatkarlarımız da İzmir Birliği'nin ve odalarının önderliğinde demokrasi nöbetlerine katılmış, ayrıca bu olağanüstü dönemde işyerlerini Türk bayrakları ile donatmışlardır.
Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanı, milleti ve ülkesinin geleceği için canı pahasına darbeye karşı duran demokrasi şehitlerimizi tekrar minnetle ve şükranla anıyor, Türkiye'nin böylesine kara günleri bir daha yaşamamasını Cenab-ı Hak'tan temenni ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA