• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayramınız mübarek olsun ZEKERİYA MUTLU

Bayramınız mübarek olsun

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2018, 00:00

Yardımlaşma ve dostluk duygularını yeşertmeye çalıştığımız bir Ramazan ayını daha geride bırakmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Yarın Ramazan Bayramı'nın ilk günü.
Bu vesile ile esnaf sanatkarlarımızın, dostlarımızın, İzmirlilerin ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan bayramlarını kutluyor, herkesin aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu, ağız tadı ile mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.

AREFE ALIŞVERİŞLERİ

Arefe gününe denk gelen bu yazımızda, İzmirlilerden, tüketici dostlarımızdan bir ricamız var.
Bilindiği üzere, arefe günlerinin heyecanı farklı olur. İnsanlar bayram öncesi ihtiyaçlarını giderir, aileleri, dostları için alışveriş yaparlar. İşte bu noktada tüketicilerden alışverişlerini mümkün mertebe esnaf sanatkarlarımızdan yapmalarını ve yerli malını tercih etmelerini rica ediyoruz.
Çünkü mahallelerimizin vazgeçilmezleri, hepimizin ortak dostu esnaf sanatkarlar zor günler geçirmektedirler. Her ailede esnaflık yapan mutlaka bir akrabamız ya da bir tanıdığımız bulunmaktadır. Dolayısıyla farklı bir öneme sahip olan arefe günü tüketicilerin ihtiyaçlarını esnaf sanatkarlardan temin etmeleri, daha anlamlı, daha sevgi yüklü olacak, toplum içinde dayanışma duygusunu pekiştirecektir

İTHAL AĞIRLIKLI

İşin bir de ekonomik boyutu bulunmaktadır.
Zaten çoğu yabancı sermayeli olan AVM'lerden alışveriş yapmak, bu işletmelerin ucuz ürün satmak adına kalitesine bakmaksızın raflarını yoğun şekilde ithal ürünlerle doldurmalarına da onay vermek anlamına gelecektir.
Alışverişlerin büyük kısmının hipermarketlerden yapılması, cari açık, işsizlik, üreticilerin zora düşmesi gibi ekonomik sorunların yanı sıra, yüksek miktarda sıcak paranın yurtdışına çıkmasına da yol açmaktadır.
Oysa esnaf sanatkarlar kazançlarını yine kendi çevrelerinde harcamakta, bulunduğu çevrenin, ilin ticari sirkülasyonuna önemli katkılar sağlamaktadırlar.

869 BAR KODLU

Türkiye'de üretilen ürünlerin barkodu 869 ile başlamaktadır. Vatandaşlarımızın satın aldıkları malları seçerken barkodlarının 869 ile başlamasına dikkat etmesi, benzer yerlisi varsa ithal ürünü tercih etmemesi artık bir zorunluluk haline gelmiştir.
Yerli malı da en çok esnaf sanatkarlarımızda bulunmaktadır. Bu noktada genellikle yerli ürünleri satan veya bizzat üreten, milyonlarca insanın geçimine imkan veren esnaf sanatkarlarımıza pozitif ayrımcılık yapılmasının önemi de ortaya çıkmaktadır.
Bu düşüncelerle tüketicilerin alışverişlerinde gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyor, tekrar Türk halkının mübarek Ramazan Bayramı'nı gönülden kutluyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA