• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seçimler bitti artık ekonomiye odaklanma zamanı ZEKERİYA MUTLU

Seçimler bitti artık ekonomiye odaklanma zamanı

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2018, 00:00

Türkiye önemli bir seçimi geride bırakmış, yeni sistem fiilen yürürlüğe girmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurallarıyla yaşama geçirileceği yeni dönemde, sistemin ilk Cumhurbaşkanı da Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Bu arada TBMM de yenilenmiş, illeri temsil edecek yeni milletvekilleri belirlenmiştir.
Öncelikle sonuçların ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını, vatanın ve Türk halkının bütünlüğüne, bekasına katkı koymasını, milletimize refah ve mutluluk getirmesini, barış içinde huzurlu bir dönemin kapılarının açılmasını temenni ediyorum.

EKONOMİYE ODAKLANMALI

Türkiye genel seçimlerini geride bırakmıştır.
Yüksek bir katılımla ve olgunlukla gerçekleştirilen seçimlerin sonuçlarına herkes saygı göstermeli, gerginlikler sona erdirilmelidir.
Ülke gündeminin artık ekonomiye odaklanması gerekmektedir. Türkiye ekonomide zor günler yaşamaktadır.
Bu nedenle ekonomi ön plana alınmalı, bu alandaki belirsizlikler giderilmelidir.
Çünkü ekonomide yaşanacak belirsizlikler ve tereddütler, orta vadede yatırımların ertelenmesine, genel üretimin düşmesine ve işsizliğin artmasına neden olabilecektir. Türk ekonomisinde yaşanan cari açık, işsizlik gibi yapısal sorunlar ancak köklü önlemlerle çözülebilecektir.
Onun için kollar ekonomi için sıvanmalı, kuşkusuz bu önlemler planlanırken, ekonomik sıkıntılardan olumsuz yönde en fazla etkilenen esnaf sanatkarlarımız da göz ardı edilmemelidirler.

BİLGİLENDİRME DEFTER BEYAN SİSTEMİ

Haziran ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde esnaf sanatkarlarımıza bir bilgilendirme, hatırlatma yapma gereği duyuyorum.
Kayıtdışı ve sahte fatura kesiminin önlenmesini hedefleyen ve serbest meslek erbabları kadar, basit usule tabii olan esnaf sanatkarlarımızı da yakından ilgilendiren Defter Beyan Sistemi'ne geçiş ve başvuru süreleri uzatılmıştır.
Daha önceden sisteme başvuru için Haziran sonuna, verilerin girilmesi için de Temmuz sonuna kadar verilen sürelerde ertelemeye gidilmiştir. Buna göre basit usule tabii esnaf sanatkarlarımız Defter- Beyan Sistemi'ne geçiş için Eylül sonuna (30.09.2018) kadar başvuruda bulunabilecek, alış-satış ve giderlere ilişkin üçer aylık kayıtlarını ise Ekim sonuna (31.10.2018) kadar sisteme girebileceklerdir.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile görüşmeler neticesinde defter beyan sistemi ile ilgili bir eğitim programı gerçekleştirmiştir.
Birlik Plaza'da gerçekleştirilen eğitim ile İESOB'a bağlı odaların genel sekreterleri ve muhasebecilerine gereken bilgiler aktarılmıştır. Dolayısıyla konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isteyen esnaf sanatkarlarımız odalarına müracaat edebileceklerdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA