• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2011
4 adet patlıcan
400 g kuşbaşı doğranmış et
2 adet soğan
250 g mantar
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu veya su
Sıvı yağ
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Domates
Dolmalık biber dilimleri

Bolu kebabı için patlıcanların ortasını uzunlamasına keselim ve tuz serpelim. Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayalım ve arkalı önlü kızartalım. Kestiğimiz patlıcanların ortasını açalım. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkaralım ve küçük küçük doğrayıp bekletelim. Diğer yandan, etleri bir tencereye alalım ve suyunu iyice çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyelim. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyelim. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirelim. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayalım. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edelim. Hazırladığımız etli karışımı ortasını oyduğumuz patlıcanların içine dolduralım. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltalım. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirelim. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Vişneli ekmek tatlısı

6 dilim kalın tost ekmeği
75 g Orkide margarin
600 g dondurulmuş vişne
2 su bardağı şeker
100 g kaymak
Nane yaprağı

Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek, kızartma makinesinde veya fırında kızartın. Alt ve üstlerine tereyağı sürün. Vişneleri ayıklayıp yıkayın, daha sonra çekirdeklerini çıkartın ve vişne suyunu bir kapta toplayın. Süslemek için 12 adet vişneyi bir kenara ayırın. Vişne suyunun içine 3 bardak su ve toz şekeri ekleyip kaynatın. Ardından vişneleri de ekleyip 2-3 dakika daha kaynatmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine 3 dilim kızarmış yağlanmış ekmeği dizin. Önce hazırlamış olduğunuz vişneli şerbetin suyunun yarısını daha sonra da tanelerinin hepsini ekmeklerin üzerine bölüştürün. Diğer ekmekleri de üzerlerine yerleştirip kalan şerbet suyunu dökün. Kabınızın ağzını bir folyo ile kapatıp 5 dakika kısık ateşte veya fırında tatlıyı kaynatın. Ekmeklerin, vişne suyunu iyice çekmesini ve soğumasını bekleyin. Vişneli ekmek tatlınızı arzu ettiğiniz biçimde kesip üzerine kaymak koyup, ayırmış olduğunuz vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.