• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

3 güzel film

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.06.2015, 00:00
Koca kış sezonu geçti. Şöyle keyif veren, bizi alıp sürükleyen çok az sayıda filme denk geldik. Oysa son bir hafta içinde eğlenceli, duygulu ve "iyi ki izledik" dediğimiz 3 film çıktı karşımıza. Birincisini Hıncal Uluç'un tavsiyesiyle (The Age Of Adaline / Ölümsüz Aşk), ikincisini İlkyaz'ın önerisiyle (La Famille Belier / Hayatımın Şarkısı) ve üçüncüsünü de (Ajan) rastgele seçip izledik...
***
"The Age Of Adaline- Ölümsüz Aşk" filminde 1907'de dünyaya gelen, 29 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu yaşlanması duran ve 2015 yılında hala 29 yaş güzelliğini koruyan Adaline'in öyküsünü izlemeye başlarken filmin girişinde dış ses mantıklı gelebilecek bir açıklamayla filmin içine girmenizi sağlıyor.
Adaline rolünde izlediğimiz Blake Lively'i hiç tanımıyordum. İlk kez izledim. Ama sanki yıllardır tanıyormuşçasına yakın ve sıcak hissettim. Blake Lively hem çok güzel bir kadın hem de çok iyi bir oyuncu. Filmin anlatımı çok güzel. Harrison Ford gibi bir usta da filme renk katıyor. Filmin bitmesini istemiyorsunuz. Sezonun en duygusal ve etkileyici filmlerinden biri. Vizyondan kalkmadan kaçırmayın ve sinemada izleyin.
Filmle ilgili bir kaç not da vereyim. Adaline rolü için ilk teklif 2010'da Catherine Heigl'e, 2011'de Natalie Portman'a gitmiş. Sonunda 1987 doğumlu Blake Lively'e kısmet olmuş. Filmde rol alan Ellen Burstyn'nin rolü de önce Angela Lansbury'e teklif edilmiş...
***
İlkyaz'ın "mutlaka görmeniz gerekir" dediği film bir Fransız filmi.
O da sürpriz oldu. Yoksa afişine bakıp filmi izlemek hiç aklımıza gelmeyecekti. Orijinal adı "La Famille B". 16 yaşındaki kızları Paula hariç işitme engelli ve yaşamını mandracılık yaparak sürdüren B ailesinin yaşamından bir kesit sunuyor film.
Louane Emera 16 yaşındaki Paula'yı canlandıran 18 yaşında bir Fransız şarkıcı ve aktris. Harika oynuyor ve muhteşem bir sesi var, çok iyi şarkı söylüyor. Michel Sardou şarkıları filme çok iyi bir enerji katmış. Hele Louane Emera'nın finalde söylediği "Je Vole"ü dinlerken gözyaşlarınızı tutamıyorsunuz.
Annesini canlandıran Karin Viard'da 49 yaşında hoş bir kadın ve muhteşem oynuyor. Film temposuyla, insani duygularıyla, müzikleriyle ve oyuncularıyla sizi öyle bir kucaklıyor ki mest oluyorsunuz. Aman kaçırmayın ve izleyin...
***
Melissa McCarthy'i 2013'te Sandra Bulloc'la çevirdiği "The Heat" filminden hatırlıyordum. Geçen hafta bir akşam Aysun, "Hadi bu filme (Ajan) girelim, eğleniriz" deyince daldık sinemaya... Amerika'da 2014 yılının en iyi komedi oyuncusu seçilen 1.57 boyunda, 44 yaşındaki yıldız Melissa McCarthy bizi kahkahalara boğdu. Filmde bir de Jude Law vardı. 42 yaşında, dört çocuk babası İngiliz aktör de filme James Bond tarzı bir karakterin mizahi yönünü katınca, "Ajan" tam bir sabun köpüğü eğlence filmi olarak çok güzel zaman geçirtti.
***
İşlerimizin seçim öncesinden beri bıçak gibi kesildiği ve tüm dikkatimizi koalisyon hesaplarına verdiğimiz şu günlerde, iyi filmlerin ekrana gelmesi hiç olmazsa zamanı iyi değerlendirmemize yarıyor.
Fregmanlara bakılırsa sırada yine güzel filmler var...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA