• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bodrum’da yeni bir ’festival’ doğuyor BÜLENT GÜRLÜK

Bodrum'da yeni bir 'festival' doğuyor

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2015, 00:00
Kentlerin dünya vitrinine çıkmasında ve uluslararası çapta marka değeri kazanmasında, festivallerin bir numaralı önceliğe sahip olduğunu anlamak zor değildir.
Bu köşeye isimlerini sığdıramayacağım kadar çok 'dünya şehri', hatta ve hatta 'kasaba' sıralayabilirim; sanat festivalleri sayesinde adı ülke sınırlarını fersah fersah aşan...
Bizim ülkemizde de koca koca kentler dururken, ev sahipliği ettikleri festivallerle sivrilen onca ilçemiz var... Turizmin gözbebeği Bodrum da bu onuru yaşayan ilçelerimizden. 'Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali', 'Bodrum Opera ve Bale Festivali', 'Karya Barok Müzik Festivali' gibi uluslararası çaptaki etiketlerinin arasına, bu yıl bir yenisi daha eklenecek... 'Eklisia Oda Müziği Festivali'...
***
Klasik müziğe farklı bir bakış getirmeyi hedefleyen festival, 1-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek ve açık havada en iyi oda müziği grupları, Gümüşlük Eklisia Şapeli'nin o büyüleyici ortamında bizleri ezgilerin eşliğinde tarihsel bir yolculuğa çıkaracak.
Bizans döneminden kalma tarihi Eklisa Şapeli'nin bahçesinde gerçekleştirilecek konserlere, yurtiçi ve yurtdışından toplam yedi grup katılacak. Gümüşlük Kültür Sanat Derneği öncülüğünde ve İzmir Operası'nın flüt sanatçısı Mehmet Can Ağlaç koordinatörlüğünde organize edilen festival, yer vereceği birbirinden kaliteli topluluklar ve iddialı programlarıyla şimdiden uluslararası alanda adından söz ettireceğe benziyor!
***
Aynı zamanda Türkiye'nin 'ilk açık hava oda müziği festivali' kimliğine sahip 'Eklisia Oda Müziği Festivali', klasik müziğin tınılarını, deniz kıyısındaki Gümüşlük'ün bozulmamış antik ortamında tüm Ege'ye duyurmayı istiyor.
Program kapsamında; Kadir Sonuk, bir mısır dansı olan 'Tanoura' ile Sufi figürlerini birleştirerek hazırladığı etkileyici dansıyla, ülkemizi yurtdışında birçok festivalde başarıyla temsil etmiş 'Camerata Smyrna' üflemeli beşlisine eşlik edecek.
'Mandolin Orchestra of Athens', klasik müziğe kazandırdığı sıcacık melodileriyle müzik ziyafeti yaşatırken; uluslararası alanda ülkemizin en sağlam temsilcilerinden 'Borusan Quartet' festival kapsamında Bodrum'daki müzikseverlerle buluşacak.
***
Zengin repertuarlarını başarıyla yorumlayan ve 4 viyolonsel virtüözünün oluşturduğu 'Çellistanbul', viyolonsel dinletisinin ardından 'Fuego Trio', Astor Piazzola'nın mevsimleri ve unutulmaz tangoları ile Bodrum'da müthiş bir müzik ve dans fırtınası estirecek.
Yetenekli gençlerini birçok kez köşemde konuk ettiğim ve İzmir'de ciddi bir sanatsever kitlesine ulaşan 'Olten Quartet', etkileyici repertuvarıyla bu kez Bodrumluların gönüllerini fethedecek.
Festivalin kapanışında ise usta tiyatrocumuz 'Genco Erkal' sahneye çıkacak ve Bertolt Brecht'in ölümsüz eseri 'Bir Askerin Öyküsü'nü Stravinsky'nin müziğiyle canlandıracak. Erkal'a, ünlü şefimiz İbrahim Yazıcı'nın yöneteceği İzmir'in başarılı proje ve konserleriyle dikkat çeken 'Camerata İzmir' topluluğu eşlik edecek.
Bu müthiş konserleri kaçırmamak için, festival takvimini bir kenara not edin, benden söylemesi...

Konser Programı:
01 Ağustos: Camarata Smyrna & Kadir Sonuk
03 Ağustos: Mandolin Orchestra of Athens
05 Ağustos: Borusan Quartet
07 ağustos: Çellistanbul
09 Ağustos: Fuego Trio
11 Ağustos: Olten Quartet
13 Ağustos: Camerata İzmir & Genco Erkal & İbrahim Yazıcı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA