• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kağıt kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Haziran 2010
2 tavuk göğsü
2 adet sarımsak
2 adet soğan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
3 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
2 çorba kaşığı salça
Domates
Kekik, tuz, karabiber

Kağıt kebabı, Malatya'ya has bir lezzet. Orijinali, tavuk eti yerine kuzu eti kullanılarak yapılıyor. Bu malzemelere ilaveten de havuç, bezelye, patates gibi sebzeler ekleniyor. Eğer kuzu etinin tadını sevmiyorsanız dana etini tercih edebilirsiniz. Ya da daha hafif olsun diyorsanız, tarifte olduğu gibi tavuk eti kullanarak bu kebabı deneyebilirsiniz. Malzemelerimiz arasında yok ama dilerseniz renk vermesi için sarı ya da kırmızı dolmalık biberlerden kullanabilir, ya da isteğinize göre malzemeyi değiştirebilirsiniz. Tavuklu kağıt kebabı için önce tavuk göğüslerini yıkayıp kuşbaşı doğrayalım. Bir tencereye etleri koyarak haşlayalım. Soyulmuş iki soğanı, sarımsakları, domatesi, 2 kaşık salçayı ve kuşbaşı doğradığımız tavuk etlerini birlikte, pişinceye kadar kaynatalım. Sebzeleri kuşbaşı doğrayıp sırayla haşlayalım. Haşlanan tavuk etlerini kevgirle süzelim. Suyunu ayrı bir yere ayıralım. Eti, kekik, karabiber ve maydanozla karıştıralım. Aynı işlemi haşlanan sebzeler için de yapalım. Kağıtçılarda bulabileceğiniz birinci kalite yağlı kağıdı 10 santime 10 santim olmak üzere dört parçaya ayıralım. Kağıtların üzerine öncelikle etleri, etlerin üzerine de sebzeleri koyarak bohça şeklinde katlayalım. Tepsiye dizerek üstlerine tavuk suyu dökelim. önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında 20 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.

Ay yıldız kurabiye

1 paket Orkide margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı nişasta

Karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alın. Elinizle sıkarak daha da yumuşamasını sağlayın. Üzerine yumurtayı kırıp tekrar karıştırın. Kabartma tozunu, unu, nişastayı, toz şekeri ilave edip hamuru iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın. Kurabiye kalıplarıyla dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Ardından şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derecelik fırında ortalama 15-20 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına dizin. Dilerseniz benmari usulüyle eritilmiş çikolataya kurabiyelerin bir ucunu batırıp, daha sonra da yeşil fıstığa batırarak, pudra şekeri serperek ya da üzerine krema sürerek ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.