Yarım kg kuşbaşı kuzu eti2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik
Krep içinde ve bohça şeklinde sunulan çardak kebabı, özel davetler için oldukça hoş bir yemek. Her ne kadar uğraştırıcı olsa da sunum ve lezzet olarak da benzerleri arasında rakip tanımıyor. Çardak kebabı için iç malzemede kuzu eti kullanılıyor. Ama eğer kuzu etinin tadını sevmiyorsanız ya da tadı ağır geliyor diyorsanız kuzu etinin yerine dana eti de kullanabilirsiniz. Ya da tavuk eti, mantar ve fesleğen ile iç malzemeyi değiştirebilirsiniz. Gelelim kebabımızın tarifine.. Öncelikle kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirelim. Tuz ve tereyağı da ekleyelim. Suyunu iyice çekince karabiber ve kekik de ekleyerek bırakalım. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapalım; tuz ekleyelim. 15 cm. çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartalım. Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine dolduralım. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirelim. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyalım. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kadayıflı muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 damla sakızı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
Kadayıf için:
300 gr tel kadayıf
1 su bardağı ceviz içi dövülmüş
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
50 gr tereyağı
Tel kadayıfı bıçakla ince ince doğrayın. Tencereye tereyağını koyup eritin ve üstüne kadayıfları da ilave ederek kavurun. Tel kadayıf kavrulurken içine 1 bardak şekeri ve cevizi de koyup iyice kavurun. Diğer tarafta muhallebiyi hazırlamak için tencereye sütü, unu, nişastayı, toz şekeri ve dövdüğünüz damla sakızını koyup devamlı karıştırarak pişirin. Kavurduğunuz tel kadayıfın yarısını borcama yayın, üzerine muhallebiyi yayın. Sonra kalan tel kadayıfı da muhallebinin üzerine yayıp, ister ılık ılık isterseniz de buzdolabında soğutarak servis yapın. Afiyet olsun.
