• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 20 Haziran 2010
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 adet soğan
250 gr. yağsız kıyma
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz
2 adet yufka
16 adet kürdan
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Üzeri için:
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Toz kırmızı biber

Börek, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Bilindiği üzere Balkan ülkelerinde de yaygın olarak yenmekte. Peynir, patates, kabak, patlıcan, ıspanak, mercimek gibi türlü türlü iç harcın yanı sıra değişik pişirme stilleri ile birçok kobinasyonu olan böreğin onlarca çeşidi bulunuyor. Bugünkü tarifte, böreğimizi kızartarak yapacağız. Soslu börek için tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ aktarıp küçük küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ekleyip birlikte birkaç dakika kavuralım. Ateşten alıp üzerine tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayalım. Yufkaları 4'e bölerek önce 4 eşit üçgen parça elde edelim. Üçgenleri yine ortadan keserek 8 çeşit parça elde edelim. (Sigara böreği için keser gibi) Her üçgenin uzun kenarına kıymalı içten koyup rulo yapalım. Rulonun bir ucunu kendi etrafında döndürelim ve yuvarlak bir börek olmalarını sağlayalım. Rulo böreğinin başta kalan ucunu kürdanla sabitleştirelim. Kızdırılmış sıvı yağda börekleri arkalı önlü kızartalım. Kızaran börekleri emici bir kağıt peçete üzerine koyalım. 5 dakika sonra servis tabağına alalım. Bu arada sarımsakları ezip, yoğurtla karıştıralım. 1 çorba kaşığı sıvı yağda, 1 çorba kaşığı salçayı hafifçe kavurup içine kırmızı biber ve 2-3 kaşık su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alalım. Börekleri üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ve sonra salçalı sosu dökerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Kupta soğuk tatlı

100 gr. Orkide margarin
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
3,5 su bardağı süt
100 gr. kedidili bisküvi
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Çikolatalı sos için:
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı damla çikolata

Margarini bir tencerede eritin. Un ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin. Orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra mikserle 10 dakika çırpın. Kupların yarısını muhallebi ile doldurun. Üzerlerine ufalanmış kedidili ve dövülmüş fındığı serpin. Diğer tarafta çikolatalı sos için bir tencerede süt, su, kakao, toz şeker ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kaynayınca içine damla çikolatayı ilave edip karıştırın. Çikolatalı sosu kuplara paylaştırın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.