• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında levrek

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19 Haziran 2010
1 kg. levrek fileto
1 demet arapsaçı otu
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 bardak balık suyu
2 adet havuç haşlanmış
2 adet kabak haşlanmış
2 adet dolmalık biber
Tuz, karabiber
10 gr. nişasta
Yarım sarı etli biber
Yarım kırmızı etli biber

Balık kokusu her kadının korkulu rüyası. Eve sinen bu kokudan rahatsız olan hanımların yeni tercihi, balığı balıkçıya pişirtmek. Ama sıhhi nedenlerle evde pişirmek isteyenlerin sayısı da az değil. O yüzden balık kokusunu gidermek için birkaç yöntem paylaşmak istedim sizinle. Eğer balık kokusu sizi rahatsız ediyorsa kokuyu gidermek için; tavadaki kızgın yağ içerisine 4-5 dilim limon koyabilirsiniz, ızgaradaki balıklar arasına defne yaprakları yerleştirebilirsiniz, balık pişirirken ve daha sonrasında köşe bir yerde kokulu mumu yanık olarak bırakabilirsiniz, ocaktaki en küçük göz üzerinde, ufak bir porselen fincan içerisinde toz şeker ve tarçın eritebilirsiniz, beyaz zambak spreyini tavana ve perdelere doğru sıkabilirsiniz, bir kabın içine biraz sirke koyup hafif kaynatabilirsiniz. Kokusunu da ekarte ettiğimize göre balığımızı rahatlıkla pişirebiliriz. Fırında levrek için levrek filetoları, yuvarlak gül şekli vererek saralım. Yağlanmış fırın tepsisine alıp 180 dereceli fırında 10 dakika pişirelim. Başka bir tavada zeytinyağı sarımsak ve doğranmış domatesler sote edelim. İnce kıyılmış arapsaçı ve salçayı ilave ederek 5 dakika kaynatalım. Nişasta ile kıvam verelim. Tuz, karabiberi de ilave ettiğimiz sosu fırındaki balıkların üzerine dökelim. 10 dakika daha pişirelim. Haşlanmış sebzeler ile servis yapalım.

Muzlu ıslak kek

Malzemeler

3 muz
175 gr. Orkide margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr. damla çikolata
Sos için:
50 gr. Orkide margarin
1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpalım. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştıralım. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığımız karışımı kalıplara paylaştıralım. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirelim. Sos için margarini küçük bir tencereye alalım. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştıralım. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyelim ve iyice karıştıralım. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkaralım. Üzerlerine hazırladığımız sosu paylaştıralım. Kalan muzu ince ince dilimleyip pudinglerin üzerini süsleyelim. Bekletmeden servis yapalım. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.