• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Ali Paşa kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25 Haziran 2010
10 adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 adet domates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber

Kırmızı et, kalp rahatsızlıklarını artırdığı için son yıllarda karalansa da aksini iddia edenler de az değil. Kırmızı etin kalp için çok yararlı olduğu, içinde çok fazla B 12 vitamini bulundurduğu da söyleniyor. Özellikle Türkiye'de B 12 eksikliği oldukça yüksek. Bu eksiklik de kalbin yanı sıra beyni de etkilediğinden ilerleyen yaşlarda erken bunama, alzheimer, konsantrasyon zaafı gibi sorunlara neden olabilir. O yüzden haftada en az 1 kez kırmızı et yememiz öneriliyor. Bugün size yazdığım Ali Paşa kebabı da kırmızı et içeren bir yemek. Milföyle birlikte yapıldığı için de oldukça hafif. Bu haftalık ihtiyacını bu yemek eşliğinde giderebilirsiniz. Ali Paşa kebabı için öncelikle tencerede yağı eritip, etleri ilave edelim ve ara sıra karıştırarak kavuralım. Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyelim. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyelim. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim. Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakalım. Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletelim. Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltelim. Milföy hamurunun ortasına, soğuttuğumuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatalım. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun.

Profiterol

2.5 çay bardağı su
50 gr margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Krema malzemesi:
7 yemek kaşığı şeker
Yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu malzemesi:
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
2-3 adet yaprak çikolata

Hamur için su, şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyun. 1 dakika kadar hepsini pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Ardından kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları, kabarma payını göz önünde tutarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Diğer yandan kremayı hazırlayın. Krema için un, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave edilerek krema yapın ve en son yağ ve vanilya koyun. Soğuduktan sonra pişen hamurları ikiye kesip hamurın içine ktrema koyun. Sos için nişasta, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave ederek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde içine margarin koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün. Soğuk ya da ılık olara servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.