• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Sebzeli yaz çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Haziran 2010
2 adet domates
2 adet salatalık
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 diş sarmısak
3 dilim tost ekmeği
1 çay bardağı tavuk suyu
1.5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

"Soğuk çorba için mutfağımızın vazgeçilmezlerinden biridir" diyemeyiz belki ama yine de özellikle Anadolu'da sevilen, yapılan bir yemek. Fikir olarak cazip gelmiyorsa eğer, bir kez de olsa denemelisiniz diye düşünüyorum. O yüzden bugün için sizinle sebzeli bir yaz çorbasının tarifini paylaşıyorum. Denemek isteyenler hiç vakit kaybetmesin. Belki de şu sıcak yaz günleri için mönünüze güzel bir seçenek eklemiş olursunuz. Domates, salatalık, dolmalık bibiber gibi sebzeler kullanarak yapacağımız sebzeli yaz çorbamız, soğuk olarak tüketiliyor. Yapımı ise gerçekten zahmetsiz. Soğuk çorbamız için ise öncelikle domateslerin çekirdeklerini çıkaralım. Salatalık ve sarımsağın kabuklarını soyalım. Biberlerin çekirdeklerini çıkaralım. Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp, çok küçük doğrayalım. Tavuk suyunun üzerinde biriken yağı alalım. Tüm malzemeyi blendırda karıştıralım. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edelim ve soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kepekli havuçlu kek

4 adet yumurta
1 su bardağı Orkide sıvıyağ
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1,5 su bardağı esmer toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet havuç
Alabildiği kadar tam buğday unu
Vanilyalı sos için:
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı mısır nişastası

Havuçları soyup rendeleyin. Bir tavaya alıp karıştırarak 3 dakika soteleyin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına yumurtayı, esmer toz şekeri koyup 5 dakika çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, eritilmiş margarin ilave edip karıştırın. Sonra havuç, ceviz, tarçın, kabartma tozu ve tam buğday ununu ekleyip koyu tahin kıvamına getirin. Büyük boy kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra, kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında keki bir saat pişirip, kürdanla içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Fırından çıktıktan sonra servis tabağına ters çevirip, kalıbından çıkartın. Sos için: Küçük bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı ve yumurta sarısını koyup sürekli karıştırarak, pişirin. Ocaktan aldıktan sonra ara sıra çırpma teliyle karıştırarak soğumaya bırakın. Koyu olursa biraz süt ilave ederek yumuşatabilirsiniz. Kek ılındıktan sonra sosu döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.