• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırın poşetinde çipura

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Temmuz 2010
2 adet deniz çipurası
2 adet orta boy patates
1 adet büyük boy soğan
5-6 kiraz domates veya bir orta boy domates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Sumak
Kimyon
1 adet fırın poşeti

Fırında farklı stilde bir yemek yapmak isteyenler için fırın poşetleri güzel bir alternatif yarattı. Bu şekilde pişen yemekler sağlıklı olmasının yanı sıra hem daha hafif oluyor hem de daha lezzetli. Çünkü buharı uçup gitmiyor, yemeğin içine iyice işliyor. Et, tavuk ve balık gibi yemeklerinizi de poşetlerde rahatlıkla pişirebilirsiniz, üstelik de hiç yağ koymadan. Çünkü poşet içinde etiniz, kendi yağını salıyor ve sadece onunla pişiyor. Sebzeler ise hem haşlanmış hem de közlenmiş gibi oluyor. Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu torbalardan edinmenizi öneririm. Bugün, her pazar yaptığımız gibi bir balık tarifi yazıyorum sizlere. Poşette pişen bu tarif için önce balıkları temizleyip üzerlerine derin bir çizik atalım. Temizlenen balıkları yıkayıp kuruladıktan sonra iç kısmına ve dışına zeytinyağı sürüp tuz ve karabiber serpelim. İç kısmına ayrıca kimyon ve sumak ilave edelim. Soğanı soyup halka halka doğrayalım. Patatesleri soyup uzunlamasına ikiye kesip doğrayalım. Kiraz domatesleri ikiye bölelim. Hepsini karıştırıp, üzerlerine bir miktar yağ gezdirip tuz ve karabiber serpelim. Fırın poşetine sebzelerin yarısını yayalım. Üzerlerine 2 balığı yerleştirelim. Balıkların üzerine kalan sebzeleri dizelim. Poşetin ağzını kapatıp birkaç yerine bıçağın ucunu batıralım. Fırın tepsisine alıp önceden ısınmış 200 C derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Patlıcanlı poğaça

3/4 su bardağı Orkide sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı su
Tuz
Alabildiği kadar un
İç için:
2 adet boston patlıcanı
100 gr beyaz peynir
50 gr kaşar peyniri
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
50 gr. kaşar peyniri

Bir kaba sıvı yağ, margarin, yarım bardak su, tuz ve aldığı kadar unu koyup karıştırarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İçi için, patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve robotta iyice ezin. Ezilmiş patlıcanları bir kaba aktarıp üzerine, doğranmış peynirleri ilave edin ve karıştırın. Hamuru merdaneyle yarım santim kalınlığında açın. Hamurdan, bir bardak yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak dilimlere patlıcanlı iç malzemeden pay ederek yerleştirin ve yarım ay şeklinde kapatın. Poğaçaları hafif yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip, ısıtılmış 190 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.