1 adet havuçYarım kg. kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 adet soğan
Yarım çay kaşığı hardal
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yumurta
3 adet patates
1 su bardağı bezelye
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber
Köftenin binbir çeşidinin yapıldığı topraklarda yaşayan insanlar olarak bu konuda yaratıcı olduğumuzu söyleyebiliriz. Bugün yazdığım köfte tarifi de oldukça farklı. Renkli görünümü ve hafifliğiyle özel davetlerinizde de rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Fırında renkli köfte için önce fırını 175 derece sıcaklığa ayarlayalım. Dikdörtgen, derin cam bir kek kalıbını yağlayalım ve yağlı kağıtla kaplayalım. Havucu ince halkalar halinde dilimleyelim ve yağlı kağıtla kapladığımız kek kalıbının altına serelim. Havucun geri kalan parçasını rendeleyelim. Kıyma, galeta unu, soğan, hardal, yumurta, tuz ve domates salçasıyla karıştırıp yoğuralım. Patatesleri tuzlu suda haşlayalım. Zeytinyağı ilave ederek robotta püre haline getirelim. Dilerseniz rondo ile de yapabilirsiniz. Maydanoz ve bezelyeyle karıştıralım. Kıyma karışımını ikiye ayıralım. Karışımın yarısını dilim havuçları yerleştirdiğimiz kek kalıbına koyalım. Üzerine patates püresini yayalım ve geri kalan kıyma karışımını ekleyelim. Kek kalıbının üzerini folyoyla kapatıp, 1 saate yakın fırında pişirelim. Kalıbı servis tabağına ters çevirip yağlı kağıdı kaldırarak dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Pratik strudel
2 su bardağı un
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım paket Orkide margarin
İçine:
1 adet şeftali
1 adet elma
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı Hindistan cevizi
Yarım limonun kabuğu
1 çay bardağı ceviz
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Bir kaba unu alın. Tuz, karbonat, toz şeker, margarin ve yumurta ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu arada bir kaseye küp doğranmış şeftali, elma, üzüm, tarçın, Hindistan cevizi, rendelenmiş limon kabuğu ve ceviz içini koyun. Hepsini karıştırın. Dinlenen hamuru dolaptan alıp, merdane ile 2 mm. kalınlığında açın. Üzerine eritilmiş margarin sürün. Hazırladığınız meyveli karışımı hamurun üzerine yayın. Hamuru dikkatlice rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. En üste Hindistan cevizi serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Pişen strudeli fırından alıp, ılınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
