• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Hindili patates dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24 Ağustos 2010
4 adet orta boy patates
1 adet soğan
250 gr. kuşbaşı hindi eti
2 adet sivri biber
1 adet domates
7 adet mantar
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
50 gr. kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber, pulbiber
1 çay kaşığı kekik
4 adet limon

Hindi etini yemeklerde kullanmaya alışkın mısınız bilmiyorum ama hem ekonomik olarak hem de besin değerleri açısından tercih edilebilecek bir et türü. Bugün tarifini yazdığım patates dolmasında hindi etini kullanacağız. Dolmamızın tarifi şöyle: Patatesleri yıkayıp, dağılmamasına dikkat ederek haşlayalım. Bir tencereye 2 kaşık sıvı yağı koyalım, incecik kıyılmış soğanları da ekleyelim. Soğanlar sararmaya başlayınca limonlu suda bekletilmiş ince doğranmış mantarları, kuşbaşı hindi etlerini, ince doğranmış sivri biberleri ve domatesleri ilave edelim. Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ateşten almadan önce tuz, karabiber, kekik ve pulbiberleri ekleyelim. Diğer tarafta haşlanmış soğulmuş patateslerin kabuklarını soyalım. Tepsiye konan yuvarlak kısımları düzeltelim. Patateslerin içlerini hafif şekilde oyalım. Hazırlanan içi patateslere dolduralım. Üzerine kaşar peynir rendesini serpelim. 250 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Fıstıklı marmelatlı kurabiye

4,5 su bardağı un
250 gr. Orkide margarin
1 çay bardağı toz fındık
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 pket vanilya
3 çorba kaşığı toz fıstık
Üzerine: 1 çorba kasesi frambuazlı marmelat

Unu karıştırma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açıp margarini koyup, yumurtayı kırın. Unun üzerine toz fındığı, toz yeşil fıstığı, pudra şekerini, vanilyayı ve kabartma tozunu serpin. Önce havuzun içindeki margarin ve yumurtayı karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş kenarlardaki unlu harçtan havuzun içine çekerek yoğurun. Hamuru hazırlandıktan sonra tezgaha un serpin. Merdaneyle hamuru açın. Bir su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakları
yağlanmış fırın tepsisine dizin. Daha sonra üzerine koyacağınız çember şeklindeki hamurla birbirine yapışması için ilk hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürün. Geri kalan hamurdan tepsiye dizdiğiniz kadar daha kesin. Tepsideki hamurların üzerine yuvarlak halka şeklinde kesilmiş hamurları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10 dakika pişirip fırından geri çıkartıp içlerine marmelat doldurun. Tekrar fırına verip 7-8 dakika pişirip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.