• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Romen türlüsü

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26 Ağustos 2010
1 su bardağı barbunya fasulyesi
1 su bardağı kuru fasulye
500 gr. taze fasulye
2 adet soğan
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz, kırmızı biber, karabiber
2 adet kesme şeker
Yarım demet maydanoz

Romen türlüsü olarak bilinen bu yemek yaz sebzelerinin bir karışımı. Barbunyayı ve taze fasulyeyi en taze bulacağınız bu dönemde, sofranıza koyabileceğiniz en nefis yemeklerden biri. İçinde ilaveten kuru fasulye de bulunan bu yemeğin ön hazırlığı olarak kuru fasulye ve barbunyayı haşlayalım. Soğanları halka halka doğrayalım. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağla 5 dakika soteleyelim. Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesme şekerleri ekleyelim. Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayalım. Soğanları sotelediğimiz tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı haşlanmış barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Ateşten alalım. Üzerine kırmızı biber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun.

Sucuklu kaşarlı poğaça

125 gr. Orkide margarin
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
100 gr. kaşar peyniri
50 gr. sucuk

Karıştırma kabına yumuşamış margarini alıp, biraz karıştırıp, üzerine yumurtanın akını dökün. Unu ekleyip harmanladıktan sonra bir kasede mayayı, ılık suyu, ılık sütü karıştırıp eritin. Sonra karıştırma kabına döküp, tuzunu, şekerini koyup, aldığı kadar unu ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İyice yoğurduktan sonra hamuru 10 dakika nemli bir bezle örtülü olarak dinlendirin. Dinlenen hamurdan yumurtadan biraz daha küçük bezeler koparıp, avucunuzda çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış sucukları koyup, iki ucunu birleştirip, parmak uçlarıyla bastırın ve yapışmasını sağlayın. Ardından yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip, üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısına çok az sıvı yağ döküp karıştırdıkta sonra fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. İsterseniz üzerine susam, çörek otu veya haşhaş serpebilirsiniz. Ilık ortamda 10 dakika beklettikten sonra 180 derecelik fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.