• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Yanardağ köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02 Eylül 2010
500 gram kıyma
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, tuz
Yarım demet maydonoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 adet patates
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı orkide margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke

Yapımı çok kolay bir yemek olan yanardağ köftesi, yemek yapmak için fazla vakti olmayan hanımlara ideal. Her ne kadar pişme süresi çok kısa değilse de hazırlamak sizi yormayacaktır. Yanardağ köftesi için ilk olarak köftemizi hazırlayacağız. Bunun için geniş bir kabın içinde kıymayı, irmiği, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp iyice yoğurarak hamur kıvamına getirelim. Bunun yarısını fırın tepsisine yayalım. Önceden haşladığımız patatesleri küp biçiminde doğrayalım. 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini kırmızı biberle karıştıralım. Fırın tepsisine yağladığımız kıymalı karışımın üzerine koyalım. En üstü, artan kıymalı karışımla kapatalım ve yarım çay bardağı sıvı yağla yağlayalım. Önceden 180 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında kıyma kızarana dek pişirelim. Başka bir tencerede sos için margarini eritelim, unu azar azar ilave edip kavuralım. Bir çorba kaşığı salça ve 1 su bardağı et suyunu ekleyelim. Dövülmüş 2 diş sarımsağı da tencereye alıp boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra, 2 çorba kaşığı sirke ilave edip köftenin üzerine dökerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Vişneli kup

2 su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
10-15 adet vişne

Vişne suyunu, nişastayı ve yarım su bardağı toz şekeri bir tencereye alıp, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirin. Ayrı bir tencerede sütü, unu, kalan yarım su bardağı toz şekeri ve yumurta sarısını çırpma teli ile karıştırın. Kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Hazırladığınız kremayı ateşten alıp, üzerine vanilya ekleyin. Daha sonra mikserle 2 dakika çırpın. Vişne peltesini de mikserle 2 dakika çırpın. Eğer istersen,z hazırladığınız pelteye çekirdekleri alınmış vişneleri de ekleyebilirsiniz. Kuplara vişne peltesinin yarısını dökün. Üzerine beyaz kremayı paylaştırın. Onun üzerine tekrar vişne peltesini paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat bekletip, arzuya göre süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.