• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kaşarlı tavuk tava

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07 Aralık 2010
500 gr tavuk göğsü
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase mantar
4 tane domates
2 tane sivri biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Kaşarlı tavuk tava için ıÜütavuk göğüslerimizi kuşbaşı doğrayalım. Doğranan tavukları tavada kızdırdığımız zeytinyağında sarımsaklarla birlikte kızarıncaya kadar pişirelim. Her iki tarafı kızarmış olan tavuk göğüslerimizin içine soya sosumuzu ilave edelim. Orta ateşte 5 dakika kapağı kapalı şekilde pişirdikten sonra tavukların içinde doğradığımız maydanozları, sivri biberi, mantarları, kabukları soyulmuş yemeklik doğranmış domatesleri ve salçayı ilave edelim. Son olarak da tuz ve diğer baharatlarımızı da ekledikten sonra orta ateşte üstü kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim. Suyunu hafif çekmeye başladığında yemeğin kapağını açarak biraz da o şekilde pişmesini bekleyelim. Ardından, yemeği ocaktan alarak bir fırın tepsisine koyup, üzerine de rendelenmiş kaşarlarımızı döktükten sonra önceden ısıtılmış orta ateşteki fırına verelim. Peynirler pembeleşince yemeği fırından alarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Peynirli pide

500 gram un
Tuz
3/4 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 buçuk su bardağı yoğurt
500 gram peynir
2 demet maydanoz
1 yumurta

Unu geniş bir kaba eleyip 2 yemek kaşığını ayırın. Kalan una 1 yemek kaşığı tuz ekleyip karıştırın ve ortasını açın. Maya ve şekeri, belirtilen miktarda su ile ezip unun ortasına koyun. Üzerine biraz un serpin ve ılık ortamda maya kabarıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin. Diğer yandan yarım su bardağı yağı katun, yoğurdu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Ele yapışmaz duruma gelene kadar yoğurduktan sonra yaklaşık olarak 1 saat süreyle mayalandırın. İç harcını hazırlamak için peyniri ezin. Maydanozu iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve peynire katın. Üzerine de yumurtayı kırıp karıştırın ve harcı sekize bölün. Tepsiyi, 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın. Hamuru, eli unlayarak sekiz parçaya ayırın. Bezeler yapıp her bezeyi ayrılan undan kullanarak, yarım santimetre kalınlıkta oval şekilde elinizle açın. Peynirli içi, hamurun üzerine kenarlarında 1 santimetre boşluk kalacak şekilde yayın ve önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 10 dakika pişirdikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.