• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Biberli tavuk sarması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Şubat 2011
1 kilogram kırmızı biber
2 adet açılmış ve ince dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gram tereyağı
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet taze soğan
Tuz

Kırmızı biberli tavuk sarması yemeği için; kıÜüırmızı biberleri bir tarafından boyuna yarıp çekirdeklerini ve sapını çıkardıktan sonra yıkayalım ve tuzlu suda haşlayalım. Ayrı bir kapta tereyağı, ezilmiş sarımsak, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip karıştıralım. Daha sonra, haşladığımız kırmızı biberleri sıcak sudan çıkarıp soğuk suya batıralım ve kabuklarını soyalım. Fırın tepsisine alüminyum folyo serip üzerine biberlerin yarısını tek kat olarak yaydıktan sonra üzerine tavukları yerleştirelim. Hazırladığımız tereyağlı karışımı, tavukların üzerine sürelim. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek kalan biberleri üzerine serip rulo yapalım. Sarma işlemi sırasında parmaklarınızdan ziyade avuç içlerini kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim. Pişme sırasına su eklemiyoruz, tavuklar kendi suyunu salacaktır. Çok fazla su salacağından, tavuk sarmalarını servis yaparken bu suyu kaşıkla üzerine gezdirebilirsiniz. Sarmaları dilimleyerek üzerine ince kıyılmış taze soğan serptikten sonra pilav eşliğinde servis yapalım. Pilavı da tavuk suyuyla yapmanızı öneririm. Afiyet olsun.

Katmer

150 gram un
1 çay bardağı su
1 çay bardağı tuz
İçi için:
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
100 gram süt kaymağı

Katmer için ilk olarak hamur malzemelerini birbirine karıştırdıktan sonra iyice yoğurun. Hamurunuz kulak memesi yumuşaklığına gelince avuç içiyle beze haline getirin. Daha sonra beze halindeki hamuru biraz ayçiçek yağıyla yağlayın ve yaklaşık bir saat dinlendirin. 1 saat sonra hamur hazır hale gelecektir. Hamuru açmak için bezeyi elinizle ezin ve daha sonra merdane yardımıyla büyütün. Açtığınız hamuru el yardımıyla havada çevirerek açın; kağıt inceliğine gelince elle düzeltin ve muska gibi katlanıp dört köşe hale getirin. Açılan hamurun ortasına iç malzemesini koyup, tekrar dört köşesinden içe doğru katlayın. Tavaya yerleştirerek fırına sürün. 10-15 dakika fırında kızarıncaya kadar pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.