8 adet yumurta250 gram mantar
200 gram havuç
200 gram bezelye
150 gram soya filizi
300 gram çubuk makarna
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı köri
4 yemek kaşığı krem şanti
1 bardak süt
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
Tuz
Besin değeri bakımından oldukça zengin bir yemek olan sebzeli yumurta için maydanoz ve taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Dolmalık biberi ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyelim, büyük olanları dörde bölelim. Havuçları soyup ince ince dilimleyelim. Bezelyeleri tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzelim. Makarnaları kaynar suda 8 dakika haşlayıp hemen soğuk suya tutalım ve 1 yemek kaşığı yağ ile tencerede 2-3 dakika kızartıp süt ile kaynatalım. Bezelyeleri, mantarları ve soya filizlerini ilave edip 5-6 dakika pişirelim. Krem şanti ve yumurtaları tuz ve köri ile iyice çırparak karıştıralım. 20 santim çapında teflon tavaya, yumurtalı karışımın dörtte birini dökelim, yarısına makarnanın dörte birini koyup 2 dakika pişirelim. Omleti dikkatlice çevirip 2 dakika daha pişirelim. Bu şekilde toplam 4 omlet pişirdikten sonra omletleri sebzeler, maydanoz ve taze soğan ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Nescafeli kek
125 g margarin
1 su bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı nescafe
2 adet hafif çırpılmış yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1.5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kakao
Yarım su bardağından biraz fazla yağsız süt
Yarım su bardağı çikolata kırığı
Üzerine:
100 g margarin
100 g ince kıyılmış siyah çikolata
Fırını 180 derecede ısıtın. Derince, 20 santim büyüklüğünde bir kek kalıbını yağlayın. Altını ve kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın. Mikserle yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Nescafeyi ilave edip, karıştırın. Çırpmaya devam ederek yumurtaları teker teker karışıma ekleyin ve vanilyayı ilave edin. Karışımı geniş bir kaba dökün. Bu karışıma metal bir kaşık yardımı ile un, süt, kakao ve kabartma tozunu yedirin. Yumuşayıncaya kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklayık 1 saat pişirin. Fırından çıkınca ters çevirmeden yarım saat kek kalıbının içinde tutun. Isıya dayanıklı ufak bir kaba margarin ve çikolatayı koyun. İçi su dolu başka bir tencerenin içine oturtarak ocağa koyun. Çikolata yumuşayıp, eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu çikolatalı karışımla kekin üzerini süsleyin. Afiyet olsun.
