900 gram kuşbaşı koyun eti 6 çorba kaşığı tereyağı
5 adet kuru soğan
4 adet domates
3 su bardağı su
1 paket kuskus
Tuz, karabiber
Tekke kebabı adlı yemeğin ön hazırlığı olarak soyulmuş domatesleri küçük küpler halinde doğrayalım. 2 adet soğanı ince ince kıyalım. (Dilerseniz rendeleyebilirsiniz.)3 çorba kaşığı tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Soğanların üzerine eti ilave edelim. İkisini birlikte kendi suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirelim. Üzerine doğradığımız domatesleri de ekleyelim. Arada bir karıştırmak suretiyle suyunu çekinceye kadar pişirelim. Sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirelim. Diğer tarafta 3 adet kuru soğanı rendeleyip 3 çorba kaşığı tereyağında kavuralım. Üzerine kuskusları ilave edip 3-4 dakika karıştıralım. 1,5 su bardağı su, tuz ve karabiber ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Sonra çok kısık ateşe alıp kapağı kapalı olarak birkaç dakika demlenmeye bırakalım. Servis tabağına kuskusu alıp üzerine de eti yerleştirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Profiterol
2.5 çay bardağı su
50 gram margarin
4 yumurta
2 tatlı kaşığı şeker
Krema malzemesi:
7 yemek kaşığı şeker
Yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gram margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu malzemesi:
2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
1 fincan şeker
2-3 adet yaprak çikolata
Profiterolün hamuru için su, şeker ve margarini kaynatıp içine un ve nişastayı koyun. 1 dakika kadar hepsini pişirin. Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtaları teker teker kırın ve iyice karıştırıp yedirin. Ardından kabartma tozunu ekleyin. Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçaları, kabarma payını göz önünde tutarak yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Diğer yandan kremayı hazırlayın. Krema için un, şeker ve yumurta sarısını karıştırın. Süt ilave ederek krema yapın ve en son yağ ile vanilya koyun. Soğuduktan sonra pişen hamurları ikiye kesip hamurın içine krema koyun. Sos için nişasta, kakao ve şekeri karıştırın. Sonra su ilave ederek kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde içine margarin koyun ve hazırlanan topların üstüne dökün. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
