1 adet piliç göğsü1 limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket taze krema
1 dilim kare dil peyniri
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 dal maydanoz
Tuz ve karabiber
Portakal, mandalina ve limon, yemeklere hem hoş hem de farklı bir aroma veriyor. Özellikle zeytinyağlı yemeklerde sıklıkla kullanıldıklarını söylersek yanlış olmaz. Eğer denemediyseniz, mutlaka öneririm. Gelelim yemeğimizin tarifine. Limonlu tavuk için ilk olarak piliç göğsünü bir tokmakla iyice döverek, inceltelim. Bir kağıdın üzerine biraz un dökelim. Piliç göğsünü arkalı önlü una bulayalım ve bir tavaya tereyağını (ağır geliyor diyorsanız sıvı yağ da kullanabilirsiniz) alıp hafifçe kızdıralım. Tavuk göğsünü tavaya koyalım ve limon kabuğu rendesiyle limon suyunu ekleyelim. Üzerine iki çorba kaşığı kremayı dökelim ve birlikte, kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra tavuk göğsünü ayrı bir tabağa alalım ve üzerine bir dilim ince dil peyniri koyalım. Peynirin üzerine renk vermesi için biraz kırmızı biber serptikten sonra fırına verelim. Peynirler eridiği gibi tavukları fırından çıkaralım ve tavada bıraktığımız sıcak kremalı sosu üzerine dökelim. İnce ince doğradığımız maydanozları tavuğun üzerine serpelim. makarna ya da pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Kış poğaçası
2,5 su bardağı un
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz
İçi için:
Yarım kg. ıspanak
250 gr. beyaz peynir
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Üzerine:
2 adet yumurtanın beyazı
Sıvı yağ, çörekotu
Ispanaklı poğaça için ilk olarak hamuru hazırlayın. Hamur için un, yumurta, su, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Diğer yandan içini hazırlayın. İçi için ıspanakları ayıklayıp, yıkayarak suyunu süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın. Derince bir kapta beyaz peynir, sıvı yağ ve ıspanakları karıştırın. Hamuru merdane ile 4 milimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup, yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup, açın. Hamur bitene dek bu işlemi yapın. Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürüp, bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirip üzerini kapatın. Yarım ay şeklindeki çörekler hazırlayın. Üzerine sıvı yağ sürüp, çörek otu serpin. 230 dereceli fırında pişirip, servis yapın. Afiyet olsun.
