• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Pirinçli tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15 Mart 2011
600 gram tavuk göğüs
250 gram pirinç
2 adet sarı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
2 diş sarımsak
2 adet havuç
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı sirke
Acı biber sosu ve tuz

Çalışan kadınların en çok ihtiyacı olan şeylerden biri de pratik yemek tarifleri. Hem kolay pişirilecek hem de yormayacak tarifler, mutfakta onların can simidi gibi. Bugün sizinle paylaştığım pirinçli tavuk da çalışan kadınlar için oldukça ideal bir yemek. Eğer sizin de böyle pratik yemeklere ihtiyacınız varsa bu tarifi bir kenarda saklamanızı öneririm. Gelelim yemeğimizin tarifine...
İlk olarak pirincimizi pişirelim. Sarımsağı soyup ince ince kıyalım; ardından soya sosu, sirke ve yarım tatlı kaşığı acı biber sosu ile karıştıralım. Biberleri yıkayıp ikiye bölelim ve çekirdeklerini çıkaralım. Tekrardan yıkadıktan sonra ince şeritler halinde doğrayalım. Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince şeritler halinde doğrayalım. Eti temizleyip küçük parçalar halinde doğrayalım. Sıvı yağı, bir tavada kızdırıp tavukları 5 dakika kadar kavuralım. Üzerine havucu ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edelim. Önceden hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sosu ve biberi tavaya ilave edip, et ve havuç pişene kadar kavuralım. Hazırladığımız karışımı tuz ve acı biber sosu ile aromalı hale getirdikten sonra pilav eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Haşhaş ezmeli kurabiye

2 yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 çay bardağı haşhaş ezmesi
Yarım çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 paket kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

Bir kaba sıvı yağ ve haşhaş ezmesini koyup haşhaşlar pütürlü kalmayacak şekilde elinizle iyice karıştırın. 1 yumurtanın beyazını ayırın. Sarısını ve diğer yumurtayı haşhaşlı karışıma ekleyin. Yoğurt, sirke ve tuzu da ilave ettikten sonra karıştırın. 2 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamur ele yapışmamalı ama biraz da yumuşak olmalı. Kalan yarım bardak undan da kıvamına göre azar azar hamura ilave edip yoğurun. Cevizi ekleyip hamuru yoğurmaya devam edin. Tezgah üzerinde, hamuru yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla ya da istediğiniz şekilde kurabiyelere şekil verin. Kurabiyelerin üzerine fırça ile yumurta beyazı sürün. Bir kaba koyduğunuz haşhaş tohumuna batırın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra ılınmasını bekleyip servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.