• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Beşamel soslu tavuk

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Mart 2011

6 tavuk budu
4 adet havuç
3 adet kabak
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
500 ml süt
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz ve dereotu
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

Beşamel soslu tavuk için ilk olarak tıÜüavuk butlarını iyice yıkayalım ve daha sonra tencereye koyarak haşlayalım. Diğer taraftdan havuç ve kabakları rendeleyelim. Sarımsakları tavada sıvı yağda soteleyelim. Tavanın içerisine rendelenmiş havuç ve kabakları da ekleyerek sotelemeye devam edelim. Bu esnada sebzelerin üzerine bir miktar tuz atmanız yemeğin lezzetine lezzet katacaktır. Tavayı ocaktan alınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edelim. Diğer yandan beşamel sosu hazırlayalım. Bunun için margarini tencerede eritelim ve un ilave ederek kavuralım. Un kavrulduğunda sütü ekleyelim ve sürekli karıştırarak kıvama geldiğine ocaktan alalım. Sosunuz çok koyu olursa süt ekleyerek koyuluğunu giderebilirsiniz. Önceden haşladığımız butların etlerini kemiklerinden ayırarak tepsiye yayalım. Tavukların üzerine, tuz ve karabiber serpelim. Tavukların üzerine önce beşamel sosu, onun üzerine de önceden sotelenen sebzeleri güzelce yayalım. Üzerine kaşar rendesi serpelim. kaşarların üzerine de kırmızı toz biber serperek daha güzel kızarmasını sağlayabiliriz. Kaşarlar eriyinceye kadar kızarttıktan sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli ıslak kek

200 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 + 3/4 bardak toz şeker
4 adet yumurta
400 ml çiğ krema
2,5 bardak un
1 bardak ince çekilmiş ceviz
Toz şeker
Tarçın

Cevizli ıslak kekin ön hazırlığı olarak margarini ve toz şekeri bir kapta çırpın. Hafif çırpılmış 4 yumurtayı da ekleyip çırpın. Ardından 400 ml çiğ kremayı ekleyip çırpmaya devam edin. 2,5 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ekleyip çırpın. Mikseri çıkartın. İçine 1 bardak ince çekilmiş cevizi ekleyin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra karışımı ayçiçek yağıyla fırçalanmış dikdörtgen borcama dökün. 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Üstü kızarıp içi yarı ıslak olan kekin üzerine, fırından çıktığı anda, henüz sıcakken toz şeker ve tarçın karışımını serpin. İyice soğumasını bekleyin. Soğuduğuna emin olduktan sonra da dilimleyerek servis yaın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.