• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu iskender

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09 Mayıs 2011
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3 dal taze soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı Orkide margarin
2 adet pide
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon

Tavuklu iskender için ilk olarak soğanı soyalım ve dörde bölelim. Tavuk göğüsleriyle soğanı üzerine yeteri kadar su ilave ederek haşlayalım. Tavuk etleri yumuşadığında tencereden alalım ve küçük küçük doğrayalım. Öte yandan 3 dal taze soğanı ince ince kıyalım. Yarım demet maydanozu ince ince keselim. Tuz, dilediğimiz kadar karabiber ve kimyonla birlikte tavuk etlerini karıştırıp yoğuralım. Şeffaf folyoya sarıp rulo yapalım ve buzluğa koyalım. Daha sonra pideleri küçük kareler halinde keselim. Servis tabaklarına eşit ölçüde dağıtalım. Buzluğa koyduğumuz yarı donmuş tavuğu keskin bir bıçakla ince ince, döner gibi keselim. Teflon tavada altını ve üstünü kızartalım. Pidelerin üzerine kızarttığımız döneri yerleştirelim. Ayrı bir yerde yağı kızdıralım. İçine domates salçasını ilave edelim ve birkaç kez karıştıralım. Dönerin üzerine yağı gezdirelim.Daha sonra arzuya göre yoğurt ekleyelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fıstıklı koko


2 su bardağı un
1 çorba kaşığı toz fındık
1 adet yumurta
100 gram Orkide margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
Fıstıklı harç için:
1 su bardağı yeşil toz fıstık
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta beyazı

Fıstıklı koko için öncelikle bir karıştırma kabına iyice yumuşamış margarini alın. Biraz karıştırdıktan sonra margarinin üzerine yumurtaları teker teker kırın. Unu, toz fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini de karışıma ekleyip karıştırarak hamurunuzu hazırlayın. Hamur, kulak memesi kıvamından biraz daha sert olmalı. İstediğiniz kalıplara elinizle paylaştırıp yerleştirin ve fırın tepsisine dizin. Bir kaba toz yeşil fıstığı, toz fındığı, pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra, yumurtanın akını ekleyip tekrar karıştırın. Şanti torbasına tırtıklı uç takıp, fıstıklı harcı içine doldurup, kalıpların içindeki hamura desenli olarak sıkın. Isıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kalıplardan çıkartıp, servis tabağına dizerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.