• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mısırlı tavuk yahni

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02 Haziran 2011
1 kg parçalanmış tavuk
6 adet taze soğan
2 adet haşlanmış mısır
3 adet acı kırmızı biber
Yarım su bardağı su
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır tanesi
1 çay kaşığı kuru kekik
3 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı krema

Mısırlı tavuk yahni için malzeme listesindeki limonlardan ikisini sıkalım, üçüncüsünü yıkayıp kuruladıktan sonra sadece sarı kabuğunu uzunlamasına alacalı soyalım ve elde ettiğimiz etli kısmını ince dilimler halinde keselim. Taze soğanların beyaz kısımlarını iki parmak uzunluğunda doğrayalım. Yağı bir tavada kızdıralım. Tavuğu ilave edip nar rengini alıncaya kadar sık sık çevirerek kızartalım. Tuz, karabiber, soğan, limon dilimleri, yarım limon suyu ve kabuklu haliyle hafifçe dövülmüş sarımsak dişlerini ilave edelim. Sık sık karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirelim. Sos koyulaşınca yarım su bardağı su ilave edip 20 dakika daha pişirelim. Mısırı bir parmak eninde yuvarlak dilimler halinde doğrayalım ve tereyağında çevirerek kızartalım. Krema, mısır dilimleri, kalan limon suyu, kekik, 2 çorba kaşığı tane mısır ve kıyılmış biberi tavuğa ilave edelim. 5 dakika daha pişirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Üzümlü dilimler

1,5 su bardağı un
125 g Orkide margarin
3 çorba kaşığı esmer şeker
Üzeri için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı soğuk su
100 g beyaz çikolata
1 su bardağı karışık siyah ve yeşil üzüm
200 g bitter çikolata

Üzümlü dilimler için öncelikle hamuru hazırlayın. Hamur için un, oda sıcaklığındaki margarin ve esmer şekeri mikserle çırpın. Hazırladığınız hamuru dibine yağlı kağıt serdiğiniz kare şeklindeki kek kalıbının içine yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tavaya aldığınız toz şekeri kısık ateşte eritin. Eriyince içine soğuk suyu ekleyip karıştırın ve katılaşması için bir kenara alın. Diğer tarafta beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. İçine katılaşan şekeri ekleyip karıştırın. Çikolatayı ve şekeri birbirine yedirin. Bu karışımı pişen hamurun üzerine boşaltın. Üzümlerin yarısını üzerine yerleştirin ve soğumaya bırakın. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Üzümlerin üzerinde gezdirin. Kalan üzümleri de çikolatanın üzerine serpiştirin. Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.