u bardağı Amerikan pirinci 3 çorba kaşığı soya yağı
350 gram salam
200 gram sosis
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 salçalık kırmızı biber
200 gram domates
2 su bardağı tavuk suyu
12 adet siyah zeytin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Pirinçli güveç için öncelikle malzeme listesinde bulunan sıÜüalamı ince ince dilimleyelim. Sosisleri de küçük küçük doğrayalım. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım. Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi bu yağda kavuralım. Daha sonra soğan ve sarımsağı da güvece ekleyip pembeleşinceye kadar birkaç dakika pişirelim. Ardından kırmızı biberi ilave edip kavuralım. Pirinci yıkayıp süzelim. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak yine birkaç dakika pişirelim. Diğer yandan domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştıralım. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirelim. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştıralım ve daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Tırtıl kurabiye
125 gram tereyağı
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un
Süslemek için:
Marmelat
File fıstık
Bitter çikolata
Süt
Tırtıl kurabiye için oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp mikserle krema gibi olana kadar çırpın. Yumurtaları da tek tek çırparak yedirin. Sıvı yağı ekleyip 3 buçuk su bardağı unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte kabın içine eleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Bir parça hamur alıp tırtıl kurabiye kalıbından parmağınızla uzun şeritler sıkarak hafif yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. 165 dereceli fırında hafif kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler ılındıktan sonra tepsiden alıp düz kısmına marmelat sürerek diğerini yapıştırın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıttan yapacağınız ufak bir külaha doldurup şekiller çizin ve file Antep fıstığı serpiştirin. Arzuya göre yapışık ikili kurabiyenin ucunu önce çikolataya sonra Hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizerek çikolatanın sertleşmesi için bekletip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
